TERUG
Evenementen
Jongerenontmoeting Taizé in Riga
RK Nederland
Jongerenontmoeting Taizé in Riga


Van 28 december 2016 t/m 1 januari 2017 vindt de volgende Europese jongerenontmoeting plaats in Riga, Letland. Deze ontmoeting wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé, op uitnodiging van het katholieke aartsbisdom en andere kerken in Letland. Tienduizenden jongeren tussen 17 en 35 jaar komen samen voor een nieuwe stap in de ‘pelgrimage van vertrouwen op aarde’ die broeder Roger eind jaren zeventig begon.

In Riga worden de deelnemers ontvangen door lokale kerken en gastgezinnen. In deze kerken wordt dagelijks het ochtendgebed gevierd en zijn er aansluitend gespreksgroepen met jongeren uit de hele wereld. De middaggebeden vinden plaats in de grotere kerken in het centrum van Riga. Het avondgebed zal plaatsvinden in de jaarbeurshallen. Het middagprogramma biedt de mogelijkheid om workshops te volgen over onder andere maatschappelijke betrokkenheid, geloof en creativiteit.

Op 31 december zijn er bijeenkomsten per land en ‘s avonds vindt er een gebedswake plaats voor vrede in de wereld. De avond wordt afgesloten met een ‘landenfeest’ in de gastkerken. Op 1 januari wordt de ontmoeting afgesloten: dan is er na het ochtendgebed in de gastkerken een lunch met de gastfamilies. 

De reis kost vanaf € 399 per persoon.

Klik hier voor de flyerbericht nr. 18174 :  geplaatst op 16-11-2016 en 206 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken