TERUG
Financiën
Kerkbalans en Communicatie, workshop op 12 nov. 2016
PKN
Kerkbalans en Communicatie
Nieuwe workshop op de dag van de Communicatie: Actie Kerkbalans - goed communiceren levert meer op.
Tijdens de volgende Dag van de Communicatie - 12 november in Utrecht - wordt er een nieuwe workshop gegeven die beweert dat goed communiceren meer oplevert bij de actie Kerkbalans. Welke gemeente wil dat nou niet?Nieuwe workshop op de dag van de Communicatie: Actie Kerkbalans - goed communiceren levert meer op.

Tijdens de volgende Dag van de Communicatie - 12 november in Utrecht - wordt er een nieuwe workshop gegeven die beweert dat goed communiceren meer oplevert bij de actie Kerkbalans. Welke gemeente wil dat nou niet?

Opbrengst Kerk​balans kan stijgen

Kees van den Berg, binnen de dienstenorganisatie verantwoordelijk voor de actie Kerkbalans, is workshopleider. Van den Berg: “De opbrengsten van de jaarlijkse Actie Kerkbalans kunnen stijgen. Dat klinkt gewaagd. Het is mogelijk, maar gaat niet vanzelf! Geldwerving is voor 99% communicatie. In deze workshop word je meegenomen in de wereld van communicatie en geldwerving. En waar de raakvlakken liggen met de kerk. Ook krijg je inzicht in het materiaal van 100 andere gemeenten. Na de workshop weet je wat je praktisch kunt doen en waar je toegevoegde waarde kan liggen.”

Intranet voor gemeenten

Ook nieuw op deze Dag van de Communicatie is de workshop over intranet voor gemeenten. Dit op verzoek van een deelnemer van de vorige dag van de communicatie. Stefan Roorda van 52software geeft de workshop. Roorda: “Binnen kerken wordt veel gecommuniceerd, maar het valt niet altijd mee om je boodschap op de goede plek te krijgen. Wie ging daar ook alweer over? Waar is dat rooster toch gebleven? Zit hij niet meer in die commissie? In deze workshop denken we met elkaar na over het beginnen van social community: een online ontmoetingsplek voor gemeenteleden. Hoe deel je als kerk praktische zaken, ga je (veilig) met elkaar in gesprek en deel je online lief en leed?​”

Succesvolle workshops

Daarnaast worden natuurlijk ook de succesvolle workshops over het maken van een communicatieplan, social media, omgaan met de pers, het maken van een goed kerkblad, een wervende website, heldere taal en omgaan met de beamer weer gegeven.

Aanmel​den!

Deelname aan deze dag kost 25 euro per persoon (incl. lunch en reader). Er is plek voor ongeveer 100 deelnemers. Wees op tijd met je aanmelding, want de dagen van de communicatie zijn altijd volgeboekt.
>Meer informatie en aanmelden Dag van de Communicatie, 12 november, Dienstencentrum Utrecht.bericht nr. 18086 :  geplaatst op 22-10-2016 en 293 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken