TERUG
Evenementen
Week van de Dialoog van 7 november t/m 12 november.
Gemeente Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-11-12)
Samenleven of samen leven, wat is dat voor jou? Ontdek de kracht van de dialoog!
De dialoog is bijna niet meer weg te denken in onze huidige samenleving. Steeds meer mensen en organisaties ontdekken de kracht van de dialoog. Amersfoort in Dialoog zet zich al een aantal jaren in om de dialoog in Amersfoort door te geven. Naast diverse dialoogbijeenkomsten het jaar door organiseren wij ook dit jaar weer de Week van de Dialoog. Deze vindt plaats van 7 november t/m 12 november.

 

Het thema van dit jaar is "Samenleven of samen leven: wat is dat voor jou? ". Door de gehele stad worden dialoogtafels georganiseerd.

Wilt u ook graag de dialoog voeren over dit thema of wilt u kennis maken met de dialoog? Geef u dan nu op voor een dialoog tijdens de Week van de Dialoog. Opgeven als deelnemer aan de dialoog kan op onze nieuwe website www.amersfoortindialoog.nl.

Een dialoog kan niet plaats vinden zonder een dialoogtafel.
Wilt u een locatie ter beschikking stellen waar u graag een dialoogtafel organiseert in de week van 7 t/m 12 november? Via de website
www.amersfoortindialoog.nl schrijft u zich in als tafelorganisator en kunt u uw locatie presenteren. De deelnemers en gespreksleiders kunnen een voorkeur aangeven voor uw locatie of voor één van de andere deelnemende locaties. Elke dialoogtafel kent minimaal 1 gespreksleider en maximaal 8 deelnemers. Op de website www.amersfoortindialoog.nl kunt u zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn per locatie.

Wilt u graag een dialoog leiden dan kunt u zich opgeven als gespreksleider via de website www.amersfoortindialoog.nl. U hebt voor de rol van gespreksleider wel een korte training nodig. Deze kunt u volgen op dinsdagavond 25 oktober. Locatie: Hogeschool van Utrecht,
De Nieuwe Poort 21, 3821 PA Amersfoort. Inloop om 18.45 uur, start van het programma om 19.00 uur. De tweede trainingsavond vindt plaats op donderdagavond 3 november.
Locatie: PEER!, Seat2meet, Maanlander 14A, 3824 MP Amersfoort (Calveen). Inloop om 18.45 uur, start van het programma om 19.00 uur.

In de week van de dialoog organiseren wij in samenwerking met diverse scholen de kinderdialoog. Wilt u een kinderdialoogtafel leiden? Schrijft u zich dan in voor de training van 31 oktober of 7 november. Tijdens deze trainingsavonden gaat men dieper in op de methode voor de kinderdialoog. Inschrijven voor één van de trainingsavonden kan op de bovengenoemde website. Maandag 31 oktober wordt de training gehouden op de locatie; OBS Vlinder Vallei, Evertsenstraat 39, 3814 SG Amersfoort. Het programma start om 19:00 uur. Op maandag 7 november wordt dezelfde training gehouden in de wijk Liendert. Locatie: De Groene Stee, Wiekslag 92, 3815 GS Amersfoort. Start van het programma is om 19:00 uur. Opgeven als gespreksleider voor de kinderdialoog kan via de website www.amersfoortindialoog.nl

Een dialoog is een gesprek waarin de deelnemers elkaar niet proberen te overtuigen van het eigen gelijk of van een mening, zoals het geval is in een discussie of debat, maar waarin de deelnemers ruimte voor elkaar maken. Ruimte voor verschillende zienswijzen, voor werkelijk nieuwe gezichtspunten, voor gevoelens en behoeften, voor stilte en inspiratie. Ruimte ook voor het onderzoeken van aannames en overtuigingen. Een dialoog, kortom, helpt de deelnemers elkaar en zichzelf beter te begrijpen.

Wilt u uw stadsgenoten ontmoeten en met hen in dialoog gaan dan zien wij u graag tijdens een van dialoogbijeenkomsten in de week van 7 t/m 12 november! 

 

 

Poster  Amersfoort in Dialoog bericht nr. 18071 :  geplaatst op 19-10-2016 en 424 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken