TERUG
Literatuur/boeken
Lezen rond het jaarthema: Spoorzoekers en Wegwijzers
rkamersfoort
Lezen rond het jaarthema: Spoorzoekers en Wegwijzers
 In de Nederlandse literatuur is de afgelopen jaren een aantal romans verschenen die duidelijk laten zien hoe het geloof het leven van de (hoofd)personen gekleurd en getekend heeft.

Lezen rond het jaarthema: Spoorzoekers en Wegwijzers

 

 In de Nederlandse literatuur is de afgelopen jaren een aantal romans verschenen die duidelijk laten zien hoe het geloof het leven van de (hoofd)personen gekleurd en getekend heeft. Deze romans ademen een tijdsgeest waarin het veel verschil maakt of je uit een (streng) protestants of katholiek nest komt.

 

Herkent u dat, of is het u juist vreemd? Het lijkt ons interessant om over deze romans met elkaar in gesprek te gaan. Eén roman per keer.

We beginnen op 13 oktober met het onlangs verfilmde boek van Jan Siebelink, Knielen op een bed violen. Wat vond u er van? Herkende u iets van de sfeer van dit bevindelijke geloof, of heeft het u verbaasd? Waarom vond u dit een mooi boek, of wat vond u er moeilijk aan? De tweede keer zullen we een boek lezen dat de katholieke traditie in beeld brengt.

 

Het Rijke Roomse leven: Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Zo tonen deze boeken de verschillende geloofssporen waarin mensen gegaan zijn.U kunt zich aanmelden voor de hele reeks en 6 boeken met ons meelezen, of u kunt per keer besluiten of u mee wilt doen.

 

We komen bij elkaar in De Leeskamer op de St.Martinuspastorie. 

Aanmelden graag voor 10 oktober voor de bijeenkomst van 13 oktober bij Anna Walsma   adwalsma.deherberg@gmail.com of Edith Vos   edithvos@kpnmail.nlbericht nr. 17923 :  geplaatst op 14-09-2016 en 456 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken