TERUG
Evenementen
Slotviering Wereldjongerendagen 2016
rkamersfoort
Slotviering Wereldjongerendagen 2016


Video player

 

Slotviering Wereldjongerendagen Krakau, Polen
Hoofdcelebrant: paus Franciscus


KRO, zondag 31 juli, 09.30-12.30 uur, NPO 2

“Lieve jongeren, luister naar je binnenste. Jezus klopt aan de deur van je hart’, twitterde Paus Franciscus. Hij gaat voor op de slotviering van de wereldjongerendagen 2016. De WJD is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld, waar ook dit keer weer twee miljoen jongeren worden verwacht. Vijf dagen vol ontmoetingen, vieringen, theater- en muziekoptredens.

De KRO is erbij op de laatste dag, als de Paus voorgaat in de eucharistie. Wilfred Kemp voorziet de uitzending van commentaar. Mediapriester Roderick Vonhögen is de hele week in Krakau en volgt Nederlandse jongeren. In de uitzending laat hij de kijker zien hoe zij de WJD hebben beleefd. “Het is een kijkje achter de schermen, de WJD door hun ogen.”

Het is de vierde keer dat Vonhögen erbij is op de Wereldjongerendagen. “Jongeren voelen hier dat ze deel uitmaken van een wereldkerk. Dat het normaal is om te geloven en het met leeftijdsgenoten te hebben over God, over hun vragen en hun twijfels. Heel anders dan in Nederland, waar katholieke jongeren een soort Panda’s zijn: een met uitsterven bedreigde diersoort.”


 bericht nr. 17852 :  geplaatst op 22-08-2016 en 488 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken