TERUG
Kerkconcert
Rien Donkersloot geeft orgelconcerten de St.Joriskerk op 2 aug. 2016
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-08-02)
Rien Donkersloot geeft orgelconcerten de St.Joriskerk
Op dinsdag 2 augustus om 20.00 uur geeft Rien Donkersloot een concert in de St.-Joriskerk. Rien is hoofdorganist van de St. Joriskerk en is daarnaast stadsbeiaardier van o.a. Haarlem en Goes. Daarnaast heeft hij een drukke les- en concertpraktijk.


Rien Donkersloot geeft orgelconcert in de St.-Joriskerkt

 

Voor het concert op 2 augustus heeft Rien een bijzonder gevarieerd programma samengesteld; op het programma staan werken vanuit de 16e tot en met de 20eeeuw.
Rien begint het concert op het koororgel met een werk van de Engelse componist, William Byrd en met een improvisatie. 

De tweede helft van het programma speelt zich af op het Naber-orgel en staat voor een groot deel in het teken van de Franse romantiek. Zo klinkt o.a. Francks derde Choral; een absoluut hoogtepunt in de Franse orgelromantiek.
Van de Marcel Dupré klinken de virtuoze variaties over een Frans kerstlied en van Louis Vierne het diepzinnige adagio uit de derde symfonie.
Rien besluit het concert met een luchtig en spectaculair werk van vaderlandse bodem: de “Piet Hein Rapsodievan Peter van Anrooy. Het werk is oorspronkelijk geschreven voor orkest, maar de orgelbewerking geeft het stuk een nieuwe dimensie. 
Het is bovendien een uitstekende gelegenheid die klankmogelijkheden van het Naber-orgel optimaal tot klinken te brengen. 

 

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

 

 

Inloopconcert door Hans van Haeften

 

Op zaterdag 30 juli is er in de St.-Joriskerk om 15.00 uur een ‘inloopconcert’ dat wordt gegeven door Hans van Haeften uit  Leusden met medewerking van Iris Hendriks, fluit.

Het concert is gratis toegankelijk, met na afloop een collecte.

 

 bericht nr. 17796 :  geplaatst op 21-07-2016 en 611 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken