TERUG
Kerkconcert
Rien Donkersloot schetst componistenportret Gerard Bunk op orgel Joriskerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-02-13)
Rien Donkersloot schetst componistenportret Gerard Bunk op orgel Joriskerk
AMERSFOORT Op zaterdagavond 13 februari geeft Rien Donkersloot een bijzonder orgelconcert in de St.-Joriskerk.

Hij schetst dan een zgn. ‘componistenportret’ van de laat-romantische Gerard Bunk, door aan deze tijdgenoot van Max Reger (met wie hij bevriend was) een volledig programma te wijden. De prachtige muziek wordt weinig gespeeld, terwijl die vaak heel verrassend is en direct aanspreekt.

 

Dat laat de titularis van de kerk horen in onder meer de (destijds al door Albert Schweitzer geprezen) symfonische Legende in g-Moll (opus 29) uit 1908 en de schitterende Fantasie in c-Moll (opus 57) uit 1915. Verder ook nog enige koraalvoorspelen

 

Voorafgaand aan het concert (dat om 20.00 uur begint) wordt door de organist om 19.30 uur een toelichting gegeven op het werk en het leven van Gerard Bunk.Daarom gaan de deuren van de kerk al om 19.00 uur open.

 

De toegangsprijs is € 8,00. Tot 16 jaar gratis.

 

 


Op zaterdagavond 13 februari geeft Rien Donkersloot een bijzonder orgelconcert in de St.-Joriskerk. Hij schetst dan een zgn. ‘componistenportret’ van de laat-romantische Gerard Bunk, door aan deze tijdgenoot van Max Reger (met wie hij bevriend was) een volledig programma te wijden. De prachtige muziek wordt weinig gespeeld, terwijl die vaak heel verrassend is en direct aanspreekt.

Dat laat de titularis van de kerk horen in onder meer de (destijds al door Albert Schweitzer geprezen) symfonische Legende in g-Moll (opus 29) uit 1908 en de schitterende Fantasie in c-Moll (opus 57) uit 1915. Verder ook nog enige koraalvoorspelen

Voorafgaand aan het concert (dat om 20.00 uur begint) wordt door Rien Donkersloot om 19.30 uur een toelichting gegeven op het werk en het leven van Gerard Bunk. Daarom gaan de deuren van de kerk al om 19.00 uur open.

De toegangsprijs is € 8,00. Tot 16 jaar gratis.bericht nr. 17247 :  geplaatst op 29-01-2016 en 674 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken