TERUG
Jodendom
Dag van het Jodendom op 27 jan. 2016
Francisc-Xaver
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2016-01-27)
Dag van het Jodendom
Geloof = geweld of ..? Geloof en geweld in de media en in maatschappelijke discussies wordt religie steeds vaker geassocieerd met geweld en intolerantie.

Voor veel mensen staat “religie” voor onderdrukking, discriminatie en heilige oorlog. Berichten en beelden over extremistische vormen van religie bevestigen bijna dagelijks dit negatieve imago. Voor religies, en zeker ook voor het christendom en het Jodendom, vormt deze ontwikkeling een enorme uitdaging. Hoe moet je als gelovige op de associatie van geloof en geweld reageren ?

De Dag van het Jodendom beoogt kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. Tevens wil dit initiatief de actieve dialoog tussen joden en christenen stimuleren. Traditiegetrouw willen wij ook dit jaar rondom de Dag van het Jodendom binnen onze parochie hierbij stilstaan; dit maal door het organiseren van een voettocht door de binnenstad van Amersfoort.

 

 

Tijdens deze tocht staan wij stil bij die plekken, waar joodse stadsgenoten tijdens de Tweede Wereldoorlog uit hun huizen werden verdreven, gedeporteerd en niet meer terugkeerden. Een herdenkingssteen in het trottoir herinnert ons hier aan.
Na de tocht is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de Leer- en Gehoorzaal van de Sint Franciscus Xaverius geloofsgemeenschap.

 

 

Woensdag 27 januari 2016 om 19:00 uur:
verzamelen voor de Sint Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 31.
U wordt gevraagd zich vóór 25 januari aan te melden bij diaken Frank Sieraal
(per e-mail: jfrcsieraal@kpnmail.nl of telefonisch: (033) 472 94 38.

U kunt u ook de landelijke website raadplegen (www.dagvanhetjodendom.nl) met veel achtergrondinformatie over de Dag van het Jodendom.

 

 bericht nr. 17145 :  geplaatst op 03-01-2016 en 874 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken