TERUG
Bijzondere vieringen
Kerken bundelen krachten om kerstverhaal te vertellen
Kruispunt Vathorst
Kerken bundelen krachten om kerstverhaal te vertellen VATHORST De Kruispuntgemeente organiseert met Kerst altijd een kinderkerk, waar ze de kinderen het kerstverhaal vertellen. Organisatoren van deze kinderkerk zagen in Schothorst de lichtjestocht en wilden de tocht naar de Vathorst halen, want zo kan het kerstverhaal aan veel meer kinderen worden verteld. De kerk organiseert nu, samen met andere kerken, op 23 december de eerste lichtjestocht in Vathorst.

  • Janno Roele  

Pauline Timmerman

 

,,Veel mensen weten niet meer wat we eigenlijk vieren met Kerst", vertelt Debora Roele, lid van de Kruispuntgemeente en een van de initiatiefnemers van de lichtjestocht. ,,Vanuit de kerken vinden we het een mooie uitdaging om het verhaal aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. In Schothorst zagen we de lichtjestocht, en we wilden dit ook in Vathorst doen. De tocht is een wandeling van ongeveer een half uur tot 45 minuten. De route is helemaal verlicht met waxinelichtjes en voert langs verschillende scenes uit het kerstverhaal. Iedereen kan meelopen, maar het verhaal is in eerste instantie op kinderen gericht."

 

SAMENWERKING ,,De organisatie van zo'n lichtjestocht is veel werk en kost veel tijd, dus in eerste instantie bleef het bij vage plannen", gaat Debora verder. ,,Toch vonden we dat jammer, want juist in een jonge wijk als Vathorst zijn veel kinderen die we zo'n mooie tocht aan zouden kunnen bieden. We merkten dat andere kerken in Vathorst ook aan iets dergelijks dachten. Nu organiseren we de tocht samen met Perspectief, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Veenkerk. We hebben allemaal het doel mensen te vertellen over de Bijbel. Ik vind het een mooie uitdaging voor ons als kerken. Tegelijkertijd laten we Vathorst ook zien waar onze kracht ligt. We geven een goed signaal af, namelijk dat we allemaal hetzelfde doel hebben en dat iedereen gelijk is, bij welke kerk je ook bent aangesloten."

 

Debora merkt dat de organisatie met de verschillende kerken werkt. ,,Iedereen is heel enthousiast. We hebben veel vrijwilligers nodig, maar het is geen enkel probleem om deze te vinden. Er komt veel hulp uit de verschillende kerken. De tocht is op het terrein van Natuurboerderij de Brinkhorst en ook De Kroon en Hey Pannekoek doen mee. Albert Heijn Vathorst sponsort de tocht door bijvoorbeeld kerststollen ter beschikking te stellen. Ik vind het heel bijzonder om te zien wat we samen in zo'n korte tijd kunnen bereiken. De plannen werden namelijk in september pas concreet."

 

GROEPJES ,,Mensen kunnen op 23 december van 18.00-20.30 de tocht lopen. De start is bij De Kroon en daar worden ze in groepjes verdeeld. De tocht is vooral gericht op kinderen, maar ook volwassenen zullen er zeker plezier aan beleven! Na de wandeling staat koffie en chocolademelk klaar." 

Aan de tocht zijn geen kosten verbonden. De Kroon geeft de mogelijkheid vooraf tegen een kleine vergoeding erwtensoep te eten. Hiervoor is opgave noodzakelijk. Alle informatie over de lichtjestocht staat op de facebookpagina van Lichtjestocht Vathorst. 

 

foto De tocht wordt georganiseerd door vrijwilligers uit verschillende kerken.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 21 dec 2015
bericht nr. 17118 :  geplaatst op 21-12-2015 en 793 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken