TERUG
Kerk en samenleving
Groene Kerkendag op 10 okt. 2015 in Houten
Org.Nederland
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-10-10)
Groene Kerkendag
Een veelzijdige dag rond duurzaamheid in kerken en moskeeen. Stadsecoloog Niels de Zwarte is dagvoorzitter, aan het woord komen mensen uit verschillende kerkgenootschappen en er zijn allerlei workshops.
De Groene Kerkendag 2015 wordt gehoude op zaterdag 10 oktober, 10.00-16.00 uur in de Opstandingskerk te Houten (inloop vanaf 9.30 uur).
Mooier kon niet, want dat is direct na de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober. Duurzaamheid verdient wel twee dagen van aandacht!


Onder leiding van de humorvolle stadsecoloog Niels de Zwarte wordt een veelzijdige dag geboden. Aan het woord komen mensen uit verschillende kerkgenootschappen. De opening wordt verzorgd door Ronald Putman (Franciscaan) en Otto Sondorp (PKN dominee). Er volgen dan korte inleidingen van mensen uit verschillende kerken (PKN, Doopsgezind en GKV) die laten zien hoe duurzaamheid er in hun kerk uitziet

Vervolgens is er een ronde workshops. Dit jaar kan er een ‘scheppingswandeling’ gedaan worden, maar er is ook informatie over: energiebeheer, groen in en om de kerk (met tijd om zelf aan de slag te gaan), Joodse spijswetten in relatie tot rechtvaardigheid en ecologie (rabbijn Clary Roorda).

Verder nog over de rol van de voorganger, hoe jongeren in de kerk te betrekken bij duurzaamheid en over de nieuwe encycliek van Paus Franciscus. Oikos gaat in op het organiseren van de gemeente. De groene moskeeën uit ons netwerk vertellen over het belang van duurzaamheid in de Islam.

Na de eerste ronde workshops is er een aangeklede én verantwoorde lunch! In de middag o.a. kennismaken met nieuwe groene kerken, workshops en informatie over het werk van (kerkelijke) organisaties overzee die ook werken aan behoud van de schepping en het bestrijden van onrecht.

Het belang van de klimaatconferentie in Parijs (december) brengen we ook ter sprake en we horen over de eerste ervaringen met de klimaatloop die vanuit de kerken georganiseerd wordt.

Aanmelden: www.groenekerken.nl/groenekerkendag/

 

Over deze activiteit

CategorieEnergie & klimaat
Tijd9.30-16.00 uur
OrganisatieProtestants Landelijk Dienstencentrum
Websitehttp://www.groenekerken.nl


Zie ook Groene. Kerken

bericht nr. 16802 :  geplaatst op 08-10-2015 en 845 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken