TERUG
Vluchtelingen
Amersfoortse kerken organiseren informatiemarkt vluchtelingen
Kerken in Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-10-10)
Amersfoortse kerken organiseren informatiemarkt vluchtelingen
AMERSFOORT Een groot aantal kerken uit Amersfoort organiseert op zaterdag 10 oktober, van 10.00 tot 12.30 uur in De Lichtkring een informatiemarkt over het hulp aan en gastvrijheid voor vluchtelingen. Vele Amersfoorters willen de vluchtelingen een helpende hand bieden, maar weten niet altijd waar en hoe.


 

 

 

De Lichtkring is gevestigd naast winkelcentrum Emiclaer, aan de Laan naar Emiclaer 1. Douwe van Dijken, voorzitter van het Breed Diaconaal Overleg: 'Ook vanuit de kerken ontstaan diverse initiatieven om vluchtelingen te helpen. Het is echter van belang dat die hulp op de juiste plek terecht komt. Daarom krijgen organisaties die direct betrokken zijn bij de vluchtelingenproblematiek in de regio een podium. Zo worden de juiste spullen ingezameld, kunnen vrijwilligers zich aanmelden bij een instantie die hen aanspreekt en geld doneren aan een passend doel.'

 

 

De organisaties die op de informatiemarkt aanwezig zullen zijn zullen door middel van een presentatie aangeven waaraan zij de meeste behoefte hebben en ook kunnen vrijwilligers zich ben hen aanmelden. Daarnaast zullen er vrijwilligers die actief zijn of zijn geweest in hulp of gastvrijheid hun ervaringen met de aanwezigen delen. Bijvoorbeeld waar loop je tegen aan als je je huis openstelt voor vluchtelingen of hoe is het om op een van de Griekse eilanden net aangekomen vluchtelingen te helpen. 

 

 

De diaconieën van Amersfoortse kerken zijn sinds begin september met elkaar in overleg. Op 25 september werd er een bidstond georganiseerd eveneens in De Lichtkring. Met de informatiemarkt hopen de kerken bij te dragen aan een langdurige relatie tussen vrijwilligers en organisaties die intensief betrokken zijn bij het opvangen van vluchtelingen.

 

 bericht nr. 16795 :  geplaatst op 06-10-2015 en 1008 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken