TERUG
Kerkgebouw
DoorBrekers koopt grond voor nieuw kerkgebouw
DoorBrekers
DoorBrekers koopt grond voor nieuw kerkgebouw
Evangeliegemeente DoorBrekers heeft deze maand grond aan de Thorbeckelaan in Barneveld aangekocht voor een eigen gebouw. Dat wordt onderdeel van de Midden-Nederland-Hallen aan rijksweg A30.


Het DoorBrekers-gebouw omvat onder meer een auditorium van 2000 vierkante meter met ruim 2000 zitplaatsen, een mini-auditorium van circa 375 vierkante meter, diverse nevenruimten en een kantooretage. Met de bouw wordt eind dit jaar begonnen.

Voor de grond, 8400 vierkante meter, heeft DoorBrekers bijna 1,5 miljoen euro neergeteld. Het nieuwbouwproject is in totaal begroot op 6 miljoen euro. Voor 60 procent van dat bedrag is een lening afgesloten, voor de rest wordt eigen vermogen aangewend. Met collecten en bijdragen is al een flink deel daarvan bijeengebracht. De leiding van DoorBrekers rekent erop dat de achterban voor volgend jaar zomer de nog ontbrekende 1,25 miljoen euro kan bijpassen.

Met een markthal en een bijbehorend restaurant, die ondernemer Timo Kruft er vrijwel gelijktijdig naast laat bouwen, vormt het DoorBrekers-gebouw één complex. Dat wordt voor verhuur voor concerten, beurzen, congressen en presentaties in de markt gezet als Midden-Nederland-Hallen. 

Barneveld is de bakermat van DoorBrekers, waar de evangeliegemeente in 2005 ontstond. Tegenwoordig worden ook diensten gehouden in Amersfoort (in de kapel van het voormalige kloostercomplex Onze Lieve Vrouw ter Eem aan de Daam Fockemalaan), Goes en Zwolle. In Barneveld komt DoorBrekers sinds 2007 samen in de Veluwehal. 

Voorganger Peter Paauwe: „Als huren voor ons goedkoper was geweest, waren we dat blijven doen, maar dit is financieel de verstandigste beslissing. Met de inkomsten uit de exploitatie kunnen we bijvoorbeeld versneld aflossen, eigen vermogen opbouwen, maar ook extra investeren in onze gemeente. We verwachten dat onze netto huisvestingskosten op den duur fundamenteel lager zullen zijn.”


bron: Reformatorisch Dagblad uitgave: 22 jul 2015
bericht nr. 16581 :  geplaatst op 22-07-2015 en 674 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken