TERUG
Kerk en samenleving
Groene Kerken Nieuwsbrief van juli 2015
Kerkinactie
Groene Kerken Nieuwsbrief van juli 2015
Jullie vinden hierbij de GroeneKerken nieuwsbrief van juli 2015. Deze nieuwsbrief gaat m.n. over de aanstaande GroeneKerkendag (10 oktober 2015) en over de activiteiten die dit najaar georganiseerd worden* voorafgaand aan de klimaatconferentie in Paris (december 2015).
Deze conferentie is belangrijk. Kernpunt op deze conferentie is om afspraken te maken over: het snel verminderen van de CO2 uitstoot, het vergroten van onze gezamenlijke weerbaarheid tegen klimaatverandering Ún de financiering van daaruit volgende activiteiten in ontwikkelingslanden door de rijke landen.
De stem van de kerken (en we hoeven daarbij niet alleen te denken aan de grote kerkgenootschappen!) moet hierbij klinken. Vanuit het geloof valt er heel wat goeds te zeggen over zorg voor de naaste, zorg voor de gehele schepping.br> In de nieuwsbrief is er verder nog aandacht voor een aantal recente verklaringen / oproepen (paus Franciscus, natuurbeschermers uit het netwerk van A Rocha, leden van de Protestantse Kerk in Nederland).
We sluiten de nieuwsbrief af met een lijstje interessante websites van kerken en organisaties elders in de wereld. Het zijn websites die te maken hebben met klimaatverandering en het laten horen van een stem vanuit kerken, geloofsgemeenschappen


 
 
 
 


bericht nr. 16540 :  geplaatst op 04-07-2015 en 800 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken