TERUG
Kerkconcert
Rien Donkersloot opent nieuwe zomerorgelserie in Joriskerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-06-23)
Rien Donkersloot opent nieuwe zomerorgelserie in Joriskerk AMERSFOORT Op dinsdagavond 23 juni begint een nieuwe serie zomer-orgelconcerten in de St.-Joriskerk met een recital door de hoofdorganist van de kerk, Rien Donkersloot.


 

De concertserie omvat in totaal 12 concerten op de dinsdagavonden (aanvang 20.00 uur) en loopt tot en met 8 september. De concertgevers zijn ook dit jaar weer vooraanstaandeorganisten, van wie er één uit het buitenland komt: de titularis van de Antwerpse kathedraal. 

Parallel aan de dinsdagavondserie zijn er ook weer vanaf 27 juni tot en met 5 september op de zaterdagmiddagen inloopconcerten met extra solisten (echter niet op 4 juli en 29 augustus),die om 15.00 uur beginnen.

 

Rien Donkersloot  begint het openingsconcert met een improvisatie. Daarna wordt het Andante (met variaties) in D-Dur vertolkt, dat Felix Mendelssohn Bartholdy in 1844 schreef. Het bestaat uit een prachtig, vierstemmig geharmoniseerd thema van elf maten, waarop vier variaties volgen, afgesloten met een herhaling van een gedeelte van de beginthematiek. Van de vermaarde organist-componist Louis Vierne (die leerling was van César Franck en Charles-Marie Widor) wordt vervolgens de volledige eerste symfonie uitgevoerd, die geldt als een van de hoogtepunten uit de romantische symfonische orgelkunst. Het in 1902 gecomponeerde werk bestaan uit zes delen: PréludeFugue, Pastorale, Allegro vivace, Quasi adagio en Final

 

De toegangsprijs van het concert is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

 

 

 

BijlageFoto van een deel van het front van het Naber-orgel in de St.Joris-kerk

Foto Erik van Til)

 
bericht nr. 16476 :  geplaatst op 13-06-2015 en 1062 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken