TERUG
Bijbel (studie)
Stichting SENSE organiseert een lezing n.a.v. Genesis 6:4, op 30 mei 2015 in Ame
Kerken in Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-05-30)
Stichting SENSE organiseert een lezing n.a.v. Genesis 6:4, op 30 mei 2015 in Amersfoort. In de Bijbel lezen we in de eerste verzen van Genesis 6 over de voorzegging van de zondvloed. In het vierde vers vinden we één van de meest controversiële teksten uit de Bijbel. Het is n.a.v. deze tekst dat Bob van Dijk een lezing zal houden, over “de zonen van god, nefiliem, geweldenaars en de terugkeer van aliens in de nieuwe wereldorde”.

 

Wie zijn die ‘zonen van God’ die bekoorlijke dochters van mensen kiezen en reuzen lijken te produceren? De meest voorkomende theorie is, dat gevallen engelen ‘één werden’ met menselijke wezens. Maar is dit wat de Hebreeuwse tekst ons leert? Of is de ‘gevallen engelen-theorie’ een poging van de mens om zijn verantwoordelijkheid als in een patroon af te schuiven? We lezen ook: ‘Zoals het was in de dagen van Mozes, zo zal het zijn bij de komst van de Messias!’ Maar, hoe was het in Noachs dagen?

 

Wat u kunt verwachten is een diepgaande en inzichtelijke studie over deze vraagstukken (waarbij u de gelegenheid krijgt uw vragen te stellen). Een enerverende lezing, waarbij de vraag of de ‘monsterlijke vereniging van mensen en gevallen engelen’ onze grootste zorg voor deze eindtijd moet zijn, of juist meer de duivelse hebzucht, macht en de slechtheid van de mens in het algemeen? 

De naam ‘SENSE’ staat voor Stichting Evangelie, Nieuwe Spiritualiteit en Esoterie. Zij bestaat uit een groep interkerkelijke groep christenen. Een aantal van hen heeft in het verleden zelf in kringen binnen new age en de nieuwe spiritualiteit verkeerd, maar zijn er uiteindelijk teleurgesteld in vastgelopen. 
De stichting waarschuwt sinds 1989 voor zaken die ons geestelijk leven kunnen schaden. Met als doel dat vele serieuze zoekers de weg (terug) zullen vinden naar de levende God, die echte vrede en vervulling geeft door het geloof in Jezus Christus.

De lezing zal plaatsvinden op 30 mei 2015 in kerkgebouw ‘Immanuel’ (Kraanvogelstraat 1, Amersfoort). De inloop is om 10:00, de lezing zal 10:30 beginnen en duren tot ongeveer 12:00.

 

De toegang is slechts 5,- p.p. (inclusief koffie/thee).
Registreer u nu voor deze lezing, via www.stichting-sense.nlbericht nr. 16440 :  geplaatst op 21-05-2015 en 739 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken