TERUG
Kerkconcert
Toonkunst Amersfoort op 18 april 2015 in de ST Joriskerkerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-04-18)
Toonkunst Amersfoort op 18 april 2015 in de St Joriskerk
Gevarieerd concert door koor, piano, orgel en strijkers in Sint Joriskerk.
Zaterdag 18 april geeft het gemengd koor Toonkunst Amersfoort in samenwerking met een strijkersensemble van het NASKA, pianist/organist Hans-Erik Dijkstra en sopraan Marjon Strijk een concert onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel.


 
 

Het koor zingt naast klassieke werken van Rheinberger en Mendelssohn twee minder bekende, eigentijdse composities van Steve Dobrogosz. De sopraan Marjon Strijk vertolkt de solopartij in de choralkantate van Mendelssohn. Naast het begeleiden laat het strijkersensemble een werk van Grieg horen.

 

De composities van de in Zweden woonachtige, in Amerika geboren Dobrogosz (1956) omvatten jazz, pop en klassieke muziek. Zijn Mass (1992) werd in 25 landen op vijf continenten uitgevoerd en doet hier en daar denken aan de stijlvan Gershwin. 

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk aan de Hof is open vanaf 19.30 uur

 

Dtoegangsprijs (incl. programmaboekje) is 25 euroDe kaartverkoop gaat via de leden, de voorverkoopadressen en concertkaarten@toonkunstamersfoort.nl.Op 5 maart 2016 voert het koor Bach’s Matthäus Passion uit. Projectledenworden van harte uitgenodigd om hieraan mee te werkenAanmelden kan na het concert op 18 april en via het secretariaat.

Zie www.toonkunstamersfoort.nlZie ook Toonkunst Amersfoort

bericht nr. 16259 :  geplaatst op 11-03-2015 en 1186 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken