TERUG
Kerkconcert
Rien Donkersloot schetst componistenportret Karg-Elert op orgel Joriskerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-02-21)
Rien Donkersloot schetst componistenportret Karg-Elert op orgel Joriskerk
AMERSFOORT – Op zaterdagavond 21 februari geeft Rien Donkersloot een bijzonder orgelconcert in de St.-Joriskerk. Hij schetst dan een zgn. ‘componistenportret’ van Sigfrid Karg-Elert, door aan deze tijdgenoot van Max Reger (met wie hij bevriend was) een volledig programma te wijden. De prachtige muziek van deze componist uit de Duitse hoogromantiek wordt weinig gespeeld, terwijl die vaak heel verrassend is en direct aanspreekt.


 

Dat laat de titularis van de kerk horen in onder meer de bekende Marche triomphale “Nundanket alle Gott”, een aantal kortere werken en de zeer zelden te horen Three Pastels. Het concert wordt besloten met het schitterende meerdelige Sinfonischer Choral “JesumeineFreude”.

Op beeldschermen kan iedereen volgen wat aan de speeltafel van het Naber-orgel gebeurt.

 

cd-presentatie

Na het concert presenteert Rien Donkersloot zijn eerste cd vanuit de St.-Joriskerk, waarop alle drie de orgels zijn te beluisteren in werken van o.a. BuxtehudeSpeth, Bach, Karg-Elert en Reger. De cd is deze avond tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar.

 

Voorafgaand aan het concert (dat om 20.00 uur begint) wordt door de organist om 19.30 uur een toelichting gegeven op het werk en het leven van Karg-Elert. Daarom gaan de deuren van de kerk al om 19.00 uur open.

De toegangsprijs is € 8,-. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.


 

bericht nr. 16194 :  geplaatst op 13-02-2015 en 1114 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken