TERUG
Groepsmaaltijd
26 febr. E.v. Hongerdoek als tafellaken
Amersfoort Noord (PKN)
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2015-02-26, 2015-03-12, 2015-03-26)
26 febr. E.v. Hongerdoek als tafellaken
Net als in voorgaande jaren kunt u in het kader van de Veertigdagentijd weer deelnemen aan de sobere maaltijd, dit jaar met het thema ‘Hongerdoek als ‘tafellaken


 


Net als in voorgaande jaren kunt u in het kader van de Veertigdagentijd weer deelnemen aan de sobere maaltijd, dit jaar met het thema ‘Hongerdoek als ‘tafellaken’ 

 

Eind vorige eeuw pakte de Duitse Vastenactie Misereor het gebruik van hongerdoeken op in een nieuwe vorm. In plaats van witte doeken of afbeeldingen met het lijden van Christus, maken (overwegend) derde wereldlanden doeken over lijden en opstanding binnen hun eigen land. Drie boeiende doeken uit Bolivia, Indonesië en Duitsland willen ons vertellen hoe om te gaan met voedsel en delen. Onder begeleiding van de PW’s Edith Vos en Josephine van Pampus gaan we tijdens de maaltijd de prachtige beelden op de honger-doeken bespreken. 

Er zal tijdens deze avond een financiële bijdrage van de deelnemers gevraagd worden (indien mogelijk minimaal € 5,00) waarvan de kosten van de maaltijd worden betaald en de meeropbrengst bestemd is voor de bestemming van de vastenactie, dit jaar voor Sri Lanka: “Theepluksters op de plantages” met name naar het bisdom Kandy, waar op de theeplantages de mensen nauwelijks voldoende verdienen om van te leven en het ontbreekt aan basisvoorzieningen als schoon water, sanitair, openbaar vervoer en onderwijs. Veel vrouwen werken voor een paar euro per dag als theeplukster of vertrekken naar het buitenland, veel mannen zijn werkeloos en hebben een alcoholprobleem. De kinderen worden daardoor slecht begeleid en verlaten vaak voortijdig hun school. Ze gaan op jonge leeftijd werken of zwerven langs de straat. 

In ‘de Inham’ wordt aandacht besteed en gecollecteerd voor: Villa Vrede, één van de twee Utrechtse organi-saties die zich bezig houdt met het opvangen van vluchtelingen zonder verblijfspapieren. In 2014 heeft deze organisatie, samen met ‘de Toevlucht’ ‘de Mantel van Sint Maarten’ uitgereikt gekregen. Solidariteit kunnen we in financiële zin, zo handen en voeten geven!

Donderdag 26 februari: RK St. Martinuspastorie (Kerklaan Hoogland) om 17.30 uur

Donderdag 12 maart: PKN ‘de Inham’ (Hamseweg 40 Hoogland) om 17.30 uur

Donderdag 26 maart: RK St. Martinuspastorie (Kerklaan Hoogland) om 17.30 uur

 

Achter in de kerk/in de ontmoetingsruimte ligt een inschrijfformulier maar u kunt zich ook opgeven bij: Gees Hummel of Ans Bruins.

  

 

 

 

 bericht nr. 16175 :  geplaatst op 05-02-2015 en 1247 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken