TERUG
Tentoonstelling
Expositie over "Achtervelders in Missie en Ontwikkelingswerk"
Expositie over "Achtervelders in Missie en Ontwikkelingswerk"
0 Vrijdag 17 oktober gaat in de St. Jozefkerk te Achterveld de jaarlijkse expositie van start. Dat is nu al weer voor de tiende keer in successie.

Achtervelders in Indonesië

Als thema is dit jaar gekozen de activiteiten die vanuit Achterveld plaatsvinden op het gebied van Missie en Ontwikkelingswerk. Daarin kent Achterveld een lange traditie die in de loop van de jaren verschoven is van het missiewerk wat vanuit de R.K. kerk werd georganiseerd naar tal van initiatieven voor actuele projecten in ontwikkelingslanden. Beide facetten worden getoond.
Het missiewerk gaat terug tot midden jaren dertig van de vorige eeuw, toen missionarissen en missiezusters vanuit Achterveld vertrokken naar met name toenmalige Nederlands Indië en naar Afrika (Kenia en Congo). Van personen als van Bekkum, Visser, van Dijk, Blom, van den Berg en nog vele anderen wordt het leven en werken getoond via foto's en attributen uit die landen.
Ook vandaag de dag worden veel projecten voor ontwikkelingslanden georganiseerd, soms vanuit kerkelijke achtergrond, maar meestal vanuit particuliere inzet.
Het betreft projecten in de Oekraïne, Kenia, Ghana, World Servants, Kameroen, Sierra Leone en Sri Lanka. En dat over een breed veld van aandachtsgebieden: medische zorg, onderwijs, veehouderij en bouw van huizen en scholen.
Het is een rijk geschakeerde expositie geworden die een goed overzicht geeft in de evaluatie van missie naar ontwikkelingshulp.

Naast dit thema exposeert ook de Achterveldse kunstenares Suus Kooijman. 
Geboren in Stoutenburg. Werkt in Amersfoort en woont in Achterveld. Opleiding 1988-1993 Hogeschool vd Kunsten Utrecht. Meestal begint zij met niks, geen voorstelling geen kleur. Het is de materie die aan haar vraagt wat zij moet doen. Waarbij er ook inspiraties ontstaan vanuit het landschap van Achterveld en omgeving. De warme bijenwas, de pigmenten, en de lagen bouwen zich op tot een voorstelling. Alles verstopt zich in een achtergrond die, wanneer zij de lagen afschraapt, een beeld naar voren brengen. Verschijnt er een landschap, een veld, een mens? Suus heeft al op veel plaatsen in Nederland geëxposeerd.

De expositie wordt door wethouder Erik van Beurden geopend op vrijdag 17 oktober om 16.00 uur. Daarna is hij op de laatste twee zaterdagen en zondagen van oktober geopend, telkens van 11.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is welkom. De entrée is gratis (vrijwillige bijdrage).

Locatie: St. Jozefkerk, Hessenweg 325, Achterveld

Start datum/tijd: 17-10-2014 16.00
Eind datum/tijd: 26-10-2014 17.00bericht nr. 15831 :  geplaatst op 17-10-2014 en 864 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken