TERUG
Kerk en samenleving
Groene Kerkendag op 11 okt. 2014
Kerkinactie
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-10-11)
GroeneKerkendag
Op 11 oktober organiseert de Groene Kerkenactie opnieuw een dag die helemaal in het teken staat van duurzaam kerk-zijn: de GroeneKerkendag. En u bent natuurlijk van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. En voor de duidelijkheid … uw geloofsgemeenschap hoeft zich niet als ‘groene kerk’ aangemeld te hebben om welkom te zijn op deze dag!

 
 
Met vier inspirerende sprekers en twaalf verschillende workshops is het programma uitdagend en divers. In de ochtend spreken Dominee Mirjam Kollenstaart, Bisschop De Korte, ‘grootschalige groenten-ophaler’ Jacques Smit (Schermer) en stadsecoloog Niels de Zwarte. We vinden het ook leuk om u ’s morgens de nieuw aangemelde kerken (en twee kloosters en moskeeën) voor te stellen. De GroeneKerkendag zal in het teken staan van echte groene thema’s zoals biodiversiteit, zorgen voor de schepping, duurzaamheid en een krappe beurs, maar ook over het betrekken van de hele gemeente (jong en oud) en de gemeenschap buiten de kerk. Voor de liefhebbers is er ook een ‘duurzame wandeling’ door Houten.
 
U kunt zich aanmelden voor de dag op www.groenekerken.nl/groenekerkendag.Hier leest u ook meer informatie over het programma. Er staan korte beschrijvingen van de workshops die u kunt volgen, zie http://www.groenekerken.nl/groenekerkendag-de-workshops 

Neem gerust geïnteresseerde vrienden of bekenden mee. Samen werken aan een duurzame geloofsgemeenschap is zoveel leuker en gemakkelijker dan alleen. Op deze dag kunt u zich samen laten inspireren en nieuwe ideeën opdoen voor uw eigen kerk.
 
De dag is in de Opstandingskerk in Houten en begint om 10.00 uur. U bent vanaf 9.30 uur welkom, dan kunt u eerst een kop thee of koffie drinken en zich aanmelden. Voor de onkosten vragen we slechts 10 euro per persoon. Zo bekostigen we enigszins het gebouw, de organisatiekosten en de catering.
 
Hopelijk bent u erbij 11 oktober in Houten! Wacht niet te lang met aanmelden, dan zorgen wij dat ook uw broodjes klaar liggen!
 
Hartelijke groet, mede namens Tear,
 
Sjoerd van Schooneveld
Projectmanager Duurzaam Leven
Telefoon: +31 30 880 1871

Kerk in Actie
Postbus 8504, 3503 RM Utrecht
Servicedesk: +31 30 880 1456
www.kerkinactie.nlbericht nr. 15754 :  geplaatst op 23-09-2014 en 944 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken