TERUG
Vorming+ Toerusting
vormingsbijlage Mirakel Extra 2014
rkamersfoort
Vormingsbijlage Mirakel Extra 2014 met als Jaarthema Aan Tafel !
In de jaarlijkse gezamenlijke productie van Mirakel en Lopend Vuur vindt u de activiteiten die het komend werkjaar aangeboden worden in de RK parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en de PKN van Amersfoort-Noord.
We zijn verheugd dat de samenwerking wederom geresulteerd heeft in een veelzijdig aanbod rond het jaarthema Aan Tafel! maar ook in een prachtig aanbod aan activiteiten ter verdieping en bezinning.
Het katern vindt u bij het augustus/september nummer van Mirakel.
We hopen dat u het leest en bewaart. U vind hier zeker iets van uw gading voor nu, of in de loop van het jaar.
Namens het oecumenisch pastoresteam wens ik u veel tafelplezier!
Edith Vos

 

 

 

In de jaarlijkse gezamenlijke productie van Mirakel en Lopend Vuur vindt u de activiteiten die het komend werkjaar aangeboden worden in de RK parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en de PKN van Amersfoort-Noord. We zijn verheugd dat de samenwerking wederom geresulteerd heeft in een veelzijdig aanbod rond het jaarthema Aan Tafel! maar ook in een prachtig aanbod aan activiteiten ter verdieping en bezinning. Het katern vindt u bij het augustus/september nummer van Mirakel. We hopen dat u het leest en bewaart.  U vind hier zeker iets van uw gading voor nu, of in de loop van het jaar.

Namens het oecumenisch pastoresteam wens ik u veel tafelplezier! Edith Vos 

 

 

 

 

 

Jaarthema Aan Tafel! 

Iemand roept: ‘Aan tafel!’ Je stopt waar je mee bezig bent, spoedt je naar die ene tafel en vindt daar huisgenoten, collega’s, vrienden, vrienden van vrienden, vreemden: samen ‘aan tafel’! Al het andere houdt nu even op, nu is het tijd voor eten en drinken, voor koffie en koek, voor verhalen, een gebed, een lied.

‘Aan tafel!’: je hoort het thuis, op school, op het werk. Soms ingekort tot ‘eten!’, maar wat is nou alleen eten? Samen smaakt het beter! Je hoort het ook in de kerk. Kerken zijn ingericht op samen tafelen, zuivere ‘preekschuren’ kom je niet meer tegen, elk godshuis heeft een meer of minder prominente ‘altaar-tafel’.

 

 

‘Aan tafel!’ stelt ook de vraag: wat voor gemeenschap zijn wij als kerk? Heeft iedereen zo zijn vaste plek aan tafel? Wie zit naast wie en wie zit aan het hoofd? Is er plaats voor wie later aanschuift? Mag je met je handen eten of moet je eerst een cursus tafel-etiquette hebben gevolgd? Wiens verhalen en liederen klinken daar? Én: wat heeft de koffietafel te maken met de tafel van Jezus? U ziet: ‘Aan Tafel!’ schiet alle kanten op en raakt ook het hart van ons kerk-zijn.

Ds Willem Klamer

 

 

  

 

 Klik op

 Vormingsbijlage Mirakel Extra 2014


 

Alles ingedeeld naar : 

 

Activiteiten rond het jaarthema  Aan tafel 

Persoonlijke verdiepingen

Cursus

Films

Meditatie en meditatieve vieringen

Voor kinderen en jongeren

Evenementen 

 bericht nr. 15683 :  geplaatst op 28-08-2014 en 1316 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken