TERUG
Kerkdiensten
DoorBrekers start in Zwolle en Goes
DoorBrekers
DoorBrekers start in Zwolle en Goes
De charismatische snel groeiende megakerk De DoorBrekeres start op 21 september officieel op twee nieuwe locaties, namelijk in Zwolle en in Goes. De kerk, geleid door Peter Paauwe en diens vrouw Ilona, startte negen jaar geleden in Barneveld. Daar worden de diensten gehouden in de Veluwehal.

Optreden Een tweede gemeente werd al gauw gesticht in Amersfoort, met diensten in Theater De Flint. In Zwolle gaan de diensten beginnen om 18.00 uur in de theaterzaal van Landstede aan het Donkerspad. In Goes om 10.30 uur in de Zeelandhallen aan het Da Vinciplein.


Vorig jaar ontstond een leidersconflict in de kerk, omdat volgens sommigen Paauwe teveel inzette op snelle groei en te weinig op pastoraat. Van de 150 kringleiders trokken er zich toen 30 terug. Paauwe en zijn vrouw kwamen ook in conflict met een ander leidend paar, Cees en Wouta van der Houtactief in het pastoraat en inmiddels zelf begonnen met een gemeente. Volgens een verklaring van  DoorBrekers was door het conflict tussen voorganger Paauwe en het echtpaar Van der Hout een ‘onwerkbare situatie’ ontstaan.


Plannen van DoorBrekers om in Barneveld een auditorium te bouwen als onderdeel van een groter project, de Midden Holland Hallen, zijn voorlopig in de ijskast gezet. De kosten voor de kerk zouden op ongeveer 5 miljoen euro komen. De gemeente blijft nu dus voorlopig in de Veluwehal, waarvoor de huur ongeveer 50 mille per jaar bedraagt. Huurverhoging naar 140 mille, die de gemeente Barneveld wilde, ging niet door na bezwaren van Paauwe en de zijnen tegen dat volgens de gemeente marktconforme tarief.


In Zwolle en Zeeland heeft DoorBrekers de laatste maanden al activiteiten ontwikkeld. Uit Zwolle kwamen veel mensen naar de samenkomsten in Barneveld en Amersfoort. Die kunnen nu dus dichter bij huis terecht. Er waren tot nu toe bijeenkomsten op donderdagavond om te onderzoeken of er voldoende animo was voor een aparte dependance van de kerk.


De DoorBrekers afficheert zich op haar website als DoorBrekers “een moderne en snelgroeiende kerk voor iedereen”, waar iedereen zichzelf kan zijn en gemakkelijk contacten leggen met anderen. De kerk zegt verder dat men er ‘op een begrijpelijke manier, met hulp van multimedia en moderne worship’ kan ontdekken wie God en wat Zijn boodschap is. De kerk startte inmiddels ook een (avond) Bijbelschool met tal van cursussen, onder meer die voor ChurchBuilder.

 

 

 

 bericht nr. 15589 :  geplaatst op 16-07-2014 en 1086 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken