TERUG
Jongeren
jongeren gaan zaterdag nar Taize
Kerken in Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-07-27)
Zaterdagochtend vertrekken elf jongeren onder de begeleiding van Jessica van Dijk en Annette Struyk naar Taizé. Leuk natuurlijk als er mensen zijn die hen willen komen uitzwaaien! De bus vertrekt rond 07.30 uur vanaf station Amersfoort.

 


 

Wat is Taizé? 

 

Een piepklein dorpje in Frankrijk, zo'n 10 kilometer vanaf Cluny. In dit dorp wonen ongeveer 100 ingetreden protestantse en rooms-katholieke broeders. Samen met nog een aantal broeders dat meeleeft in sloppenwijken in andere delen van de wereld vormen zij de 'oecumenische broedergemeenschap van Taizé. De gebedsdiensten vormen de 'as' waar omheen de andere bezigheden van de dag plaatsvinden. Jongeren uit de hele wereld zijn welkom om een mee te doen in het leven van de gemeenschap. In 2015 is het voor de gemeenschap een bijzonder jubileumjaar waarin veel herdacht en wordt gevierd. 

 

 

 

 


 

 

Waarom gaan zoveel jongeren naar Taizé?

Voor de bijzondere ontmoetingen misschien, of juist voor de stilte. Voor het zingen, en voor de verbondenheid die je voelt met wie naast je zit, of om te ontdekken dat je niet de enige bent die vragen heeft of onzeker is of op zoek is naar God. Voor iedereen die er is geweest geldt: je komt er anders terug dan voorheen.

In de krant Stad Amerfoort vertelt Jessica meer.

En mochten nu nog jongeren denken: dat had ik ook wel gewild: volgend jaar gaan we vast weer.

 

                                                   Josephine van Pampus

 

 

 
 
 
 
 


bericht nr. 15585 :  geplaatst op 14-07-2014 en 883 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken