TERUG
Evenementen
Open Monumentendag 2014 met als thema Op reis
Gemeente Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-09-13)
Open Monumentendag 2014 met als thema Op reis het thema Op reis verbreedt de Open Monumentendag in 2014 horizonten. Op reis laat mensen op 13 en 14 september reizen, over land, over water en door de lucht.


Vertrekhal Oranjelijn, Rotterdam
Scheepswerf Meerman, Arnemuiden
Stoomtram Hoorn-Medemblik

Op reis met de Open Monumentendag


Open Monumentendag 2014 gaat terug in de tijd en vertelt de verhalen van de monumenten; onze getuigen van het verleden. Met reizen, vervoer en transport verhaalt de Open Monumentendag over de dynamiek die daarmee gepaard gaat, de invloed die reizen en vervoer hebben gehad en nog steeds hebben op het aanzien van Nederland, de inrichting van het land en de steden, de manier van leven en het forenzen – zoals we dat in Nederland vandaag de dag doen. Want het gaat niet alleen over toen; de verhalen van toen verklaren het aanzien van nu en inspireren ons voor de toekomst.

Op reis gaat over middelen van vervoer, over mobiel erfgoed, over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek, over pleisterplaatsen, over werkplaatsen, remises, koetshuizen, werven en natuurlijk veel meer. Want elke gemeente zal zijn eigen draai aan het thema geven en overal in Nederland zal dat in het weekend van 13 en 14 september 2014 verrassende openstellingen en activiteiten opleveren.

2014 is ook het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed, mede de aanleiding voor de Stichting Open Monumentendag om dit jaar voor het thema Op reis te kiezen.

 Zie ook <br>

 <a xhref="http://www.vvvamersfoort.nl/content/open-monumentendag-amersfoort-2014">Open Monumentendag volgens VVV Amersfoort <a>

 

 

 bericht nr. 15535 :  geplaatst op 22-06-2014 en 1058 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken