TERUG
Kerkgebouw
Feestelijke heropening Lutherse Kerk
Lutherse Kerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-02-22)
Feestelijke heropening gerenoveerde Lutherse kerk Amersfoort, zaterdag 22 februari
Op zaterdag 22 februari is iedereen van harte welkom bij de heropening van de Lutherse kerk aan de Langestraat. De kerk is een aantal weken gesloten geweest om ruim baan te bieden aan steigers, stukadoors en schilders.
Maar nu begint weer een nieuwe serie zaterdagmiddagen met interviews met boeiende mensen, met ontroerende of juist spannende verhalen, met muziek en met vieringen op Lutherse wijze.
De charme van deze kleine kerk is natuurlijk juist de ouderdom en de sfeer. En die zijn helemaal in tact gebleven, maar het is wel strakker, lichter en frisser geworden.
En er zijn een prachtige piano en een klavecimbel geplaatst, om nog meer mogelijkheden te hebben muziek uit alle eeuwen te laten klinken.


waarom die engel ronddwaalt in de Langestraat hoort u in de Lutherse kerk, na 16 uur.
waarom die engel ronddwaalt in de
Langestraat hoort u in de Lutherse kerk,
na 16 uur.

We vieren het nieuwe begin op zaterdag 22 februari. Vanaf 14.15 uur is de kerk open voor wie het resultaat wil komen bewonderen. Van 15 tot 16 uur is de officiële opening, met muziek op de nieuwe instrumenten en uitleg over de geschiedenis van het gebouw en wat er achter de laag stucwerk tevoorschijn kwam. Natuurlijk is er iets te eten en te drinken. 
 
Van 16 tot 17 uur is er een viering, waarin eindelijk duidelijk zal worden waarom er een engel in de Langestraat ronddwaalde. Muzikale medewerking verlenen Rien Donkersloot (organist van de Joriskerk), Adriaan Plantinga (pianist), Lucas Coltof (fluitist) en een projectkoor. Voorganger is ds Diederiek van Loo.

 
 
Speciaal voor de kinderen is er 'bengelen in de binnenstad'! Zij mogen helpen om de klok te luiden over de Langestraat van 14.45 tot 15 uur. 

voor alle informatie: www.luthersekerkamersfoort.nl


Zie ook Lutherse Kerk Amersfoort
bron: Amersfoort Nu uitgave: 12 febr 2014
bericht nr. 15118 :  geplaatst op 12-02-2014 en 746 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken