TERUG
Evenementen
Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort doet mee met Nationale Voorleesdagen
rkamersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-01-22)
Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort doet mee met Nationale Voorleesdagen
Op 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. De RK parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort gaat deze morgen met zon 30 voorlezers op Katholieke Basisscholen voorlezen.

 

1

 

 

Acht scholen hebben zich bij de parochie aangemeld. Vanuit de parochie doen professionals en vrijwilligers uit de parochie en de oecumenische geloofsgemeenschappen mee.

 

Dit zijn bijvoorbeeld leden van de besturen (overkoepelend en van de diverse kerken), redactieleden, mensen van het centraal secretariaat van de parochie, leden van de PCI (parochiele caritas instelling) en leden van het pastoraal team.

In groepjes van ongeveer 3 of 4 personen bezoeken zij een school, om daar in de groepen 1 en 2 (en soms ook nog in groep 3) hun favoriete Bijbelverhaal voor te lezen. 

Ouders geven aan de band tussen kerk en school soms te missen. De pastoor komt al lang niet meer in de klas. Door als parochie dit aanbod aan de scholen te doen, probeert de geloofsgemeenschap iets van die band, die er zeker is, zichtbaar te maken. Boven alles is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om jonge kinderen te trakteren op een paar prachtige Bijbelse verhalen.

Locatie: 8 RK basisscholen in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen,

Start datum/tijd: 22-01-2014 10.00
Eind datum/tijd: 22-01-2014 12.00

 bericht nr. 15036 :  geplaatst op 16-01-2014 en 1360 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken