TERUG
Kerkconcert
Nieuwjaarsconcert door Marco den Toom in St.-Joriskerk
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2014-01-01)
Nieuwjaarsconcert door Marco den Toom in St.-Joriskerk
Op woensdagmiddag 1 januari 2014 verzorgt Marco den Toom in de St.-Joriskerk het traditionele Nieuwjaarsconcert op het Naber-orgel met een populair-klassiek programma, met o.m. transcripties van bekende orkestwerken, zoals Finlandia van Jean Sibelius en Nimrod van Edward Elgar.

 Daarnaast klinkt muziek van Louis Vierne (het bekende Carillon de Westminster), Gordon Young (de Cathedral Suite) en Johann Sebastian Bach (de ‘Dorische’ Toccata en een Aria für Bass, die een bewerking is van het bekende “Bist du bei mir”). Van Feike Asma klinkt de liedbewerking over “Wat de toekomst brengen moge”. Verder speelt Marco den Toom eigen koraalwerk.


Marco den Toom (1978) is een concertorganist bij wie de romantiek na aan het hart ligt. Zijn musiceren kenmerkt zich door een zeer eigen en spontane aanpak. Naast zijn orgelrecitals begeleidt hij koren zoals Vox Jubilans uit Waddinxveen en dirigeert hij zelf de christelijke gemengde zangvereniging Jubilate Deo uit Woudenberg. Verder componeert en arrangeert hij muziek voor koren en orgel. Zo verscheen onlangs van hem een koraalboek bij de Psalmen. 

Het concert begint om 15.30 uur
De toegangsprijs is € 8,00. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis entree.

Locatie: St.-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Start datum/tijd: 01-01-2014 15.30
Eind datum/tijd: 01-01-2014 16.30bericht nr. 14938 :  geplaatst op 14-12-2013 en 2221 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken