TERUG
Kerk en samenleving
Groene Kerkendag op 14 dec. 213 in Houten
Org.Nederland
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2013-12-14)
Groene Kerkendag op 14 dec. 213 in Houten
Deze dag wordt op zaterdag 14 december aanstaande in Houten gehouden. We noemen de dag voor het gemak “GroeneKerkendag’. Mede namens Tear willen we jullie uitnodigen om de dag bij te wonen. Binnen jullie kerk bestaat al belangstelling om duurzamer te leven.

. Deze dag kan je helpen om praktische tips te krijgen, samen stil te staan bij het waarom van onze aandacht voor de schepping en om medestanders binnen andere kerken te ontmoeten. En nog even voor de zekerheid: de dag is van en voor mensen uit een breed scala kerkgenootschappen. Voor de schepping zorgen we samen!

 

Hieronder vind je de belangrijkste ‘onderdelen’ van de ontmoetingsdag op 14 december 2013.

 

De aftrap voor het programma wordt gegeven door Karin van den Broeke, voorzitter van de synode van de PKN. Zij verzorgt de liturgische opening van de dag. Daarna leidt Martine Vonk ons door de ochtend en de middag. Martine is een passievolle deskundige op het vlak van verduurzaming. We gaan vervolgens in op het verband tussen duurzame levensstijl en geloof. Jaap van der Windt vertelt van zijn beweegredenen en praktische ervaringen in zijn kerk. Verder is er die ochtend uitleg over het belang van het nieuwe energieakkoord (SER) voor kerken en burgers. Vrijwilligers van de Pinstergemeente in Gouda en (waarschijnlijk) de NGK in Bunschoten vertellen u erover. Zij waren bij de totstandkoming van het akkoord betrokken. In het tweede deel van de ochtend maakt u kennis met kerken die zich in het afgelopen jaar aanmeldden als ‘Groene Kerk’ en vertellen we u over het nieuwe online hulpmiddel om uw kerk duurzamer te beheren. Deze ‘toolkit duurzaam kerkbeheer’ wordt op de GroeneKerkendag officieel in gebruik genomen. Deze toolkit kwam tot stand met behulp van heel wat vrijwilligers uit plaatselijke kerken. Met dit hulpmiddel wordt duurzaam kerkbeheer een stuk makkelijker te realiseren!

 

Vanaf twaalf uur is er volop ruimte om onderling ideeën uit te wisselen. We zorgen ervoor dat mensen uit de verschillende regio’s van het land elkaar makkelijk kunnen vinden. Ook is er een informatiemarkt met organisaties die het werk van plaatselijke kerken ondersteunen. De gastkerk zal proberen de lunch (zoveel mogelijk) verantwoord en smakelijk te maken.

 

In de middag zijn er workshops over zaken als ‘het enthousiasmeren van de geloofsgemeenschap’, de rol van de voorganger en de kerkenraad’, ‘duurzaam omgaan met geld’, ‘jong en duurzaam’, ‘duurzaam kerkbeheer’, ‘vergoeden van CO2 uitstoot’, enz.

 

De GroeneKerkendag wordt gehouden in de Opstandingskerk, Het Kant 1, 3995 DZ Houten. Inloop 09.30 uur, aanvang programma 10.00 uur. 

 


www.groenekerken.nl

 

www.kerkinactie.nl/duurzaamleven

www.kerkinactie.nlbericht nr. 14815 :  geplaatst op 05-11-2013 en 1144 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken