TERUG
Kerkconcert
Najaarsconcert door Cantate Deo op 9 nov. 2013
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2013-11-09)
​ Najaarsconcert door Cantate Deo
Bij het najaarsconcert van het Christelijk Gemengd koor Cantate Deo krijgt het koor medewerking van de koorsolisten Carla Martens en Eduard van Maanen, van pianist Jaap Eilander en de organist Johan van der Graaf.

Tijdens dit concert wordt onder andere Psalm 95 van Felix Mendelssohn Bartholdy ten gehore gebracht. Ook zal de nieuwe CD “Geestelijke liederen” worden gepresenteerd en vanzelfsprekend zingt Cantate Deo een aantal liederen van deze nieuwe schijf, waarvan u de primeur deze avond zelf al in handen kunt hebben.Onder leiding van Peter Eilander.

 

Zaterdag 9 november: 20.00 uur

Sint-Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort

 

Toegang: € 15,00 (incl. programmaboekje en consumptie na afloop van het concert) aan de kerk verkrijgbaar of (in de voorverkoop voor € 12,50) te bestellen via www.cantatedeo.nl Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

 

Informatie via Mirjam Blokhuis, info@cantatedeo.nl

Website: www.cantatedeo.nl

 
 
 
Chr. Gem. Koor Cantate Deo

Presentatieconcert cd met geestelijke liederen en uitvoering van Mendelssohn’s Psalm 95

Op zaterdag 9 november presenteert het Christelijk Gemengd koor Cantate Deo uit Amersfoort haar nieuwe cd met geestelijke liederen in de St. Joriskerk (Hof 1) te Amersfoort. Het programma krijgt extra allure door de uitvoering van Psalm 95 van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Het koor dat onder leiding staat van Peter Eilander krijgt medewerking van de sopraan Carla Martens, tenor Eduard van Maanen, pianist Jaap Eilander en organist Johan van der Graaf. De toegangsprijs bedraagt € 15,-. In de voorverkoop (www.cantatedeo.nl of 033-2454999) bedraagt de toegangsprijs € 12,50-. Tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Het concert begint om 20.00 uur.

De geestelijke werken van Mendelssohn hebben onmiskenbaar bijgedragen aan de wereldwijde waardering voor hem als componist. Na het overweldigende succes van het oratorium Paulus, waar sopraan Carla Martens een aria uit zingt, schreef Mendelssohn een reeks grote Psalmbewerkingen voor koor en orkest. Als eerste de 42e Psalm die tot stand kwam tijdens zijn huwelijksreis in 1837 en een jaar later Psalm 95. Mendelssohn was toen nog geen 30 jaar oud. Grote inspiratiebron voor deze composities was de Mattheus Passion van Bach. Cantate Deo voert Psalm 95 uit in een versie zonder orkest, maar met gebruikmaking van orgel en vleugel. De solisten zijn koorleden van Cantate Deo. 

Tijdens het concert wordt ook de nieuwe cd van Cantate Deo gepresenteerd met daarop bewerking van geestelijke liederen Psalmen in een bewerking van de dirigent Peter Eilander.

Locatie: Sint-Joriskerk, Hof 1, Amersfoort

Start datum/tijd: 09-11-2013 00.00
Eind datum/tijd: 09-11-2013 21.30bericht nr. 14762 :  geplaatst op 17-10-2013 en 1417 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken