TERUG
Radio en TV
Geloven op 2 start seizoen in Amersfoort
EO
'Geloven op 2' start seizoen in Amersfoort

  •  
AMERSFOORT - Het programma Geloven op 2 van de EO opent het nieuwe tv-seizoen in Amersfoort op maandag 2 september om 16.35 uur. Daar gaan presentatoren Mirjam en Herman op zoek naar inspirerende bewoners en (geloofs)verhalen die het hart raken.

Zo wandelt Mirjam Bouwman een dagje mee met zwerver Rinie. Hoe is het om te moeten leven zonder huis of vaste woonplek? Herman Wegter ontmoet de Nederlandse Jeannette die normaal met haar Israëlische man Moshe in Israël woont. Ze vertelt over haar leven daar. Verder komt Amersfoorter Embert Messelink aan het woord; op een vroege ochtend in het bos deelt hij zijn passie voor de natuur. Rolinka, predikant van de Veenkerk in de Vinexwijk Vathorst gaat in op het 10-jarig bestaan van haar gemeente. Het jubileum wordt uitbundig gevierd. En waarom is ‘de kei’ het symbool geworden van de Amersfoortse trots? Mirjam en Herman zoeken het uit.

Woonplaats centraal 
In het nieuwe seizoen van Geloven op 2 duiken Mirjam en Herman echt een week onder in het dorp of de stad die wekelijks centraal staat. Samen met de bewoners ontdekken ze alles wat deze plaats bijzonder maakt. Van het mooiste plekje, tot een unieke lokale lekkernij en van de burgemeester tot de plaatselijke dominee of de straatkrantverkoper. In Geloven op 2 kan alles en iedereen langskomen.

EO-Metterdaad project 
Net zoals in het vorige seizoen is wekelijks ruimte voor een project van EO-Metterdaad. Deze week doet Carla van Weelie verslag vanuit Bangladesh. De inwoners van Amersfoort leven volop mee; op het Onze Lieve Vrouwenplein zijn ze aan het ‘spinfietsen’ om geld in te zamelen voor het Metterdaad-project in Bangladesh.

bron: De Stad Amersfoort uitgave: 28 aug 2013
bericht nr. 14584 :  geplaatst op 28-08-2013 en 688 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken