TERUG
Bijbel (studie)
Bijbel-recycle-actie in Amersfoort
Kerken in Amersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2013-06-22)
Gooi je liever je oude bijbel niet zomaar weg?
Lever hem in voor recycling!
Wat doet u met uw oude, stukgelezen bijbel? Veel mensen hebben er moeite mee hun oude bijbel bij het oud papier te gooien.

De uitgeefpartner van het Nederlands Bijbelgenoootschap (NBG), Uitgeversgroep Jongbloed, wil uw oude bijbel graag hebben voor recycling. De lokale NBG-werkgroep organiseert daarom een Bijbel recycle actie in Amersfoort. Het samen inzamelen scheelt verzendkosten. Iedereen die zijn oude bijbel weg wil doen voor recycling kan de bijbel in de week van 17 t/m 22 juni inleveren bij de onderstaande kerken, bij voorkeur op de openingstijden van deze kerken op Kerkennacht zaterdag 22 juni:
- Westerkerk GKv, Lingestraat 10 (Soesterkwartier) 
- Ichtuskerk CGK, Grote Haag 154 (Centrum) 
- Nieuwe Kerk PKN, Leusderweg 110 (Leusderkwartier)  
- Bergkerk PKN, Dr. Abr. Kuyperlaan 2 (De Berg)
- Fonteinkerk, PKN, Robert Kochstraat 4 (Leusderkwartier)
- De Boogkerk, GKv, Watersteeg 2 (Nieuwland) 
- De Bron, PKN, Vogelplein 1 (Liendert)
- Voor de wijk Vathorst kunt u in de week van 17-22 juni terecht op basisschool Het Zwaluwnest, Darthuizerberg 133.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Boersma van de NBG-werkgroep: 06-12777870. En wilt u graag een nieuwe bijbel aanschaffen? Kijk dan ophttp://www.bijbelgenootschap.nl/bijbel-kopen/. Ook voor informatie over de dwarsligger en digitale bijbels.   


Recycling
Bij de recycling wordt de omslag van de oude bijbels verwijderd. Het papier van de bijbels wordt verwerkt tot pulp waarvan nieuw te gebruiken papier gemaakt wordt: gerecycled papier dus. Overigens wordt in dit proces altijd nog nieuw papierpulp toegevoegd om zo een goede kwaliteit van het papier te garanderen.

Bijbelprojecten
Omdat zeer veel mensen over de hele wereld niet zelf een bijbel kunnen betalen, subsidiëren de bijbelgenootschappen bijbels om die ver onder de kostprijs te kunnen verspreiden. Als de kostprijs lager is dankzij het hergebruik van bijbelpapier kunnen er dus meer bijbels wereldwijd verspreid worden. Door mee te doen aan deze actie draagt u dus indirect bij aan de verspreiding van de Bijbel wereldwijd. Voor een overzicht van projecten waaraan het NBG op dit moment bijdraagt of heeft bijgedragen, zie http://www.bijbelgenootschap.nl/bijbels-wereldwijd/projectenoverzicht/

Meer informatie
Meer informatie over de Bijbel recycle actie bij Christine Boersma, NBG-werkgroep Amersfoort:06-12777870christine_boersma@hotmail.com. Ook voor als u slecht ter been bent en u uw bijbels niet zelf kunt brengen. Wij komen ze dan graag bij u ophalen.bericht nr. 14426 :  geplaatst op 14-06-2013 en 1227 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken