TERUG
Kerkdiensten
Heilige Geestkerk viert laatste jubileum op 19 mei 2013
Heilige Geest
Heilige Geestkerk viert laatste jubileum
RANDENBROEK - Zondag 19 mei wordt in de Heilige Geestkerk aan de Mozartweg in de wijk Randenbroek in Amersfoort gevierd dat deze katholieke kerk 50 jaar bestaat. Deze jubileumviering is één van de laatste grote vieringen in deze kerk.

 De Heilige Geestkerk is onderdeel van de Onze Lieve Vrouweparochie. Het parochiebestuur heeft als onderdeel van een reorganisatie besloten de Heilige Geestkerk aan de eredienst te onttrekken. In 2014 zijn er geen vieringen meer, het is de bedoeling dat de H. Geestkerk het diaconaal centrum voor de gehele parochie OLV van Amersfoort gaat worden, dus niet alleen voor de omliggende wijken, maar voor geheel Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en Bunschoten-Spakenburg. 

 


Het zal een ´herberg in de wijk´ gaan worden als centrum voor diaconale inspiratie en maatschappelijke activiteiten. In deze herberg zal ruimte zijn voor ontmoeting en gesprek, ruimte voor stilte en bezinning, voor het spreekuur van het diaconaal sociaal bureau en kennismakingsmaaltijden voor nieuwe parochianen en wijkbewoners. 
De geloofsgemeenschap van de H. Geest is een kleurrijke geloofsgemeenschap. Naast Nederlandse, bestaat de gemeenschap ook uit veel allochtone katholieken. Deze multiculturele samenstelling komt tot uitdrukking in de diverse koren die de locatie rijk is, zo zal tijdens de feestelijke viering op 19 mei o.a. het multiculturele koor Holy Spirit Choir zingen. 


De jubileumviering begint om 11.00 uur, daarna is er een feestelijke ontmoeting met muziek en enkele mooie exposities. Zo zullen er vele oude foto´s te zien zijn van gebeurtenissen die in en rondom de H. Geestkerk gedurende de afgelopen 50 jaar hebben plaatsgevonden. 


Ook is er de de 50-jarige jubileumtentoonstelling: ,,Het mooiste uit de Geest,,. Door het jaar heen worden de wanden van de ontmoetingsruimte en vitrines van de kerk gevuld met schilderijen en kunstwerken van steeds wisselende kunstenaars. Rondom de jubileumviering zal er een expositie te zien zijn van parochianen van de H. Geest die zelf hun meest geliefde kunstwerk uit huis tentoonstellen. Daarnaast zullen er op 19 mei diverse activiteiten zijn voor iedereen en is er de mogelijkheid om de creatieve inspiratie te uiten.

 bericht nr. 14348 :  geplaatst op 14-05-2013 en 1224 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken