TERUG
Toneel, zang, dans
Amersfoortse sopraan in bijzonder Kerstconcert
Zon en Schild
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2012-12-23)
Amersfoortse sopraan in bijzonder Kerstconcert
- Ze is bij veel zingende Amersfoorters wel bekend; de sopraan Bernadette Dorhout. Haar moeder was de befaamde zangpedagoog Cily Dorhout. Op zondag 23 december is zij te horen tijdens het kerstconcert "Fiocca la neve" in de Kapel Zon en Schild.

  •  
  •  
  • 1

 AMERSFOORT 


door Peter Bruinsma
Bernadette Dorhout is zelf ook goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de wereld van zingend Amersfoort. ,,Ja, dat is één van mijn vele bezigheden. Het coachen en begeleiden van koren. Ik leg me toe op stemvorming, maar vooral ook op de combinatie van lichaam en geest. Hoe is je houding. Hoe kom je als zanger over op je publiek. Durf je je te geven of ben je nog geremd?" 


Ze is allerminst geremd wanneer het op de liedkunst aan komt. Met haar vaste pianiste Jacomijn Puite brengt ze op zondag 23 december een niet alledaags kerstconcert in de kapel van Zon en Schild. ,,We brengen bijzondere kerstliederen van Nordqvist, Ramirez, Chaminade, Debussy, Michael Head en Willem Pijper. De laatste bewerkte de eenvoudige Noëls de France tot prachtige composities. Twee violisten brengen onder andere de Triosonates van Corelli en begeleiden ook in een enkel lied. Een verteller laat een ander stemgeluid horen in speciale kerstverhalen. Kortom: er is veel variatie binnen het één uur durend concert". 


Jacomijn Puite en Bernadette Dorhout kennen elkaar al sinds 2004. Ze traden op als pianist en vocaal solist in een concert van een vrouwenkoor en bij die gelegenheid werd Bernadette voor het eerst door Jacomijn begeleid. ,,En meteen was er de klik'', vertelt Dorhout. ,,We hebben inmiddels vijf verschillende liedprogramma's gebracht. Uit die liedprogramma's blijkt wel mijn voorkeur voor het Franse, Italiaanse en Spaanse repertoire. De opera ligt mij meer aan het hart dan het oratorium. Bij opera en de liedkunst komt het ook veel meer tot acteren aan en dat spreekt mij erg aan. In ons concert hebben we een vorm gevonden om liederen als het ware in scene te zetten waardoor een optreden een bijna vanzelfsprekende terloopsheid mee krijgt. Een ongedwongen en ongekunstelde gebeurtenis is wat ons het meest aanspreekt." 


In december 2011 trad het duo tijdens een kerstdiner op voor Joop en Janine van den Ende en hun gasten. Dat bracht hen op het idee zelf een kerstprogramma met als titel "Fiocca la neve" voor publiek samen te stellen. 


Kerstconcert "Fiocca la neve", zondag 23 december, 16.00 uur, Kapel Zon en Schild Utrechtseweg 266.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 22 dec 2012
bericht nr. 13839 :  geplaatst op 22-12-2012 en 1211 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken