TERUG
Bijzondere vieringen
Festival of Lessons and Carols 16 december in de Kruiskerk
Heilig Kruis
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2012-12-16)
Festival of Lessons and Carols 16 december in de Kruiskerk
Zondagmiddag 16 december om 16.00 uur vindt in de Kruiskerk een viering plaats van het Festival of Lessons and Carols waaraan het projectkoor ‘Puer Natus Est’ medewerking zal verlenen.


Door: Rie Goede 
Wat is het Festival of Lessons and Carols?


Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele viering in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende Bijbelgedeelten en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze viering echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt één lied voor samenzang van begin tot eind door de viering.

Het projectkoor ‘Puer Natus Est’ (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al bijna 30 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de Kerstdagen weer in zicht komen. De kern van het koor werd jarenlang gevormd door de leden van de ‘Maarnse Cantorij’, en een aantal gastzangers uit diverse plaatsen. Ook dit jaar zingt het volledige ‘Gemengd Koor Heilig Kruis’ uit Amersfoort weer mee.
Het koor wordt al vanaf het begin begeleid door vaste organist/pianist Hans Wegen, fluitist Hans Koppert en een groep van zes violisten.

Dit jaar treden zij naast Amersfoort ook op in de Augustinuskerk in Amsterdam, op zondag 
9 december om 14.00 uur, en in de Kapel in Maarn op zondag 23 december om 16.00 uur.
Zij hopen natuurlijk op een grote belangstelling voor deze mooie viering. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte bij de uitgang.

U bent van harte welkom op 16 december om 16.00 uur in de Kruiskerk in Amersfoort! 
 bericht nr. 13777 :  geplaatst op 11-12-2012 en 1142 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken