TERUG
Bijbel (studie)
De bijbel in straattaal op de telefoon
NBG

De bijbel in straattaal op de telefoon
Het boek 'De torrie van Mattie', met als ondertitel Straatbijbel, is verschenen in 2011. Het boek omvat 96 pagina's met de belangrijkste verhalen van Jezus uit het Bijbelboek Matteüs.
Daniel de Wolf vertelt de verhalen in Matteüs opnieuw in de taal van de straat. Van het kerstverhaal tot de opstanding.Het boek is nu ook als app beschikbaar voor de iPhone en Android smartphones. Met behulp van de app kunnen alle onderdelen van het boek beluisterd worden in de vorm van MP3-bestanden.

De Straatbijbel brengt verhalen over Jezus op een nieuwe manier tot leven, rauw en verfrissend. Neem nu het kerstverhaal, waarin over Jozef en Maria te lezen is: 'De gewoonte was toen om geen seks voor het huwelijk te hebben. Maar Maria bleek ineens pregno te zijn. Jowie kwam er achter en hij was omin depressed, want hij dacht dat ze met een ander gebald had. Hij kon het in ieder geval niet geweest zijn! Een grote schande.'

Straattaal is een mix van woorden van MSN en sms, van woorden uit buitenlandse talen en meer. In grote steden gebruiken tienduizenden jongeren straattaal, maar ook in de media komt het frequent voor. Bij alle verhalen is een extra toelichting opgenomen. 

'De torrie van Mattie' is gerealiseerd door een samenwerking van Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.
 
 
 

 bericht nr. 13677 :  geplaatst op 20-11-2012 en 891 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken