TERUG
Kerkconcert
Herfstconcert Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink
de Inham
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2012-11-10)

Herfstconcert Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink
De zee, de avond, de herfst
20ste eeuwse muziek van o.a. Vaughan Williams, Nystroem en Rautavaara

 


 

Op zaterdag 10 november 2012 geeft het Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink een herfstconcert in de Protestantse Kerk De Inham, Hamseweg 40 in Hoogland.

Het concert begint om 20.15 uur.

 

U kunt al vast kaarten reserveren in de voorverkoop:

-      via een reserveringsformulier op onze website,

-      via de koorleden

 

Voor meer informatie verwijs ik u naar de uitgebreide toelichting, het programma en de poster in de bijlagen en naar onze website: www.amersfoortskamerkoor.nl.

 

Wij nodigen u van harte uit dit sfeervolle concert bij te wonen:

 

Herfstconcert Amersfoorts Kamerkoor o.l.v. Jos Leussink

Zaterdag 10 november 2012

Protestantse Kerk De Inham, Hamseweg 40 in Hoogland.

Aanvang 20.15 uur

Toegang € 12,50 incl. programmabo

 

 

 Poster Herssfstconcert AKK

 

 

 

  •  
  •  
rHOOGLAND - Het Amersfoorts Kamerkoor brengt onder leiding van dirigent Jos Leussink op zaterdag 10 november een programma de titel 'De avond, herfst, de zee' kreeg. Na het voornamelijk Spaanse programma in 2010 en het feestelijk jubileumconcert met instrumentale begeleiding in 2012 wordt het nu opnieuw een concert met a capella muziek

door Peter Bruinsma 

Jos Leussink licht zijn keuze toe. ,,Het is een programma vol spleen, vol hersftgeur- en kleur, over Letzstes Glück en de verloren jeugd, over de letterlijk overweldigende zee en over de ontoereikendheid van ons machtigste wapen: liefde. De schoonheid van het vergankelijke worden door dichters vaak beschreven in waarnemingen die ontleend zijn aan de natuur. Aanvankelijk lijken die op zichzelf te staan, maar ze worden gaandeweg meer en meer een metafoor voor het menselijk lot en zijn tekort." 
Leussink is in de koorwereld geen onbekende. Nog steeds is hij verantwoordelijk voor de programmering van het jaarlijkse festival Musica Sacra in Maastricht. Het Amersfoorts Kamerkoor leidt hij sinds 1975.
De Drei Gesänge, opus 42 en de Fünf Gesänge, opus 104 van Johannes Brahms omgeven Die Erste Elegie, een vrij recente compositie van de Fin Rautavaara welke de beeldrijke taal van Rainer Maria Rilke voortreffelijk muzikaal uitdraagt. In kordate en bondige stijl klinkt bijtende kritiek op de onvolkomenheid van de liefde op teksten naast en na Shakespeare. 
Het is ook deze grote Engelse dichter die Vaughn Williams inspireerde tot enkele liederen die wonderwel aansluiten bij het werk van de Zweedse componist Gösta Nystroem. In Tre Havsvisioner uit 1956 klinken drie zeegedichten in een onmiskenbaar Zweedse sonoriteit gecombineerd met de Franse verworvenheden die opdeed als leerling bij organist en componist Vincent d'Indy. Twee Nederlandse componisten Jos van Amelsvoort en Alphons Diepenbrock kozen teksten van Paul Verlaine voor de liederen waarvan het Amersfoorts Kamerkoor er vier zingt. Melancholie en een groot spanningsveld in zijn gevoelsleven beheerst het werk van Verlaine en past daarom ook zo goed in de thematiek van het programma. 

Amersfoorts Kamerkoor o.l.v Jos LeussinkHerfstconcert; de zee, de avond de herfst


De Inham Hoogland, zaterdag 10 november, 20.15 uur

 

 bericht nr. 13514 :  geplaatst op 12-10-2012 en 1276 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken