TERUG
Kerkdiensten
Bijeenkomsten Eucharistie en diaconaat
rkamersfoort

Bijeenkomsten Eucharistie en diaconaat
In drie avonden wordt u bijgepraat over eucharistie en diaconie.


 

“Eucharistie die zich niet vertaalt in concrete beoefening van de liefde is ten diepste onvolledig. De Eucharistie kan ons ertoe brengen om de medemens te zien zoals Christus die mens ziet”, schrijft kardinaal Eijk in zijn pastorale brief over de eucharistie ‘Leven met Christus’ (Aswoensdag 2012). Zie hier voor meer uit deze brief...

 


 

Avond 1 (dinsdag 9 oktober) gaat over de opbouw en spiritualiteit van de eucharistieviering, aan de hand van ‘Leven met Christus’ (door pastoor Tuan Nguyen en pastor Roderick Vonhögen).

 

Avond 2 (dinsdag 13 november) gaat over het diaconaal perspectief van de eucharistie en de eucharistische betekenis van diaconie (door pastoraal werker Guus Timmerman, profielhouder diaconie).

 

 
Avond 3 (dinsdag 22 januari, in de Gebedsweek voor de eenheid) gaat over hoe eucharistie en avondmaal en de relatie ervan tot diaconie wordt gezien en beleefd in andere kerken (met

 

- ds. Machiel van der Giessen, voorzitter van de Amersfoortse RvK,

- aartspriester Stephan Bakker, rector van de Orthodoxe Parochie Amersfoort,

- pastoor Annemieke Duurkoop, pastoor van de Oud-Katholieke Parochie van Utrecht, en

- ds. Anna Walsma, predikant van de Herberg).

 

De avonden zijn in (de dagkapel van) de H. Kruiskerk aan de Liendertseweg, het eucharistisch centrum van onze parochie, en zijn bedoeld voor iedere geïnteresseerde en in het bijzonder voor degenen die als vrijwilliger actief zijn in liturgie en diaconie.

 

Opgave: Guus Timmerman, pw.timmerman@inter.nl.net

 

 
bericht nr. 13460 :  geplaatst op 04-10-2012 en 1563 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken