TERUG
Kerkgebouw
Rooms-katholieke kerken in Amersfoort en omgeving Moerdijk sluiten
rkamersfoort

Rooms-katholieke kerken in Amersfoort en omgeving Moerdijk sluiten
APELDOORN Ė De rooms-katholieke ImmanuŽlparochie zal vanaf volgend jaar zes van de negen kerkgebouwen gaan sluiten. In Amersfoort staan vier kerken op de lijst om afgestoten te worden.

Rooms-katholieke kerken in Amersfoort en omgeving Moerdijk sluiten -  Amersfoort. Foto MelvinvdC, Wikimedia

Amersfoort. Foto MelvinvdC, Wikimedia

De Immanuëlparochie besloot donderdag dat zes kerken per 30 juni 2013 dicht moeten. Het gaat om de rooms-katholieke kerken te Willemstad, Klundert, Noordhoek, Moerdijk, Langeweg en Lage Zwaluwe. Alleen de kerken in Fijnaart, Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek blijven open. Het is de bedoeling dat in de negen kernen wel een pastoraal steunpunt en mogelijk ook een gebedsruimte blijft bestaan, zo maakte BN de Stem donderdag bekend.

In Amersfoort zijn de namen van vier rooms-katholieke kerkgebouwen bekendgemaakt die waarschijnlijk moeten gaan sluiten in de nabije toekomst, zo meldde De Stad Amersfoort vrijdag. De Onze Lieve Vrouweparochie moet het aantal van tien kerken verminderen om financieel gezond te kunnen blijven.

More Sharing ServicesDe Onze Lieve Vrouweparochie levert vanaf 2014 geen steun meer aan de rooms-katholieke vieringen van Open Kontakt in Bunschoten-Spakenburg en De Herberg in Nieuwland. De locatie in Nieuwland kan mogelijk een inloopcentrum worden.Share o

Op de nominatie voor sluiting staan St. Ansfriduskerk in het Bergkwartier, de Heilige Geestkerk in Randenbroek en de St. Henricus in het Soesterkwartier. Voor de St. Josephkerk in Hooglanderveen is de beslissing uitgesteld. De kerk grenst aan de nieuwbouwwijk Vathorst en heeft daarom groeipotentie. Blijft de groei uit, dan moet de kerk alsnog dicht.


bron: Reformatorisch Dagblad uitgave: 22 sep 2012
bericht nr. 13408 :  geplaatst op 22-09-2012 en 1641 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken