TERUG
Alpha-cursus
Alpha Cursus gaat weer van start! Kom gezellig naar Eemdijk
Alpha Nederland
Is er meer tussen hemel en aarde? Is er meer in het leven? We leven in een hectische, drukke, chaotische tijd, waarin we nergens meer tijd voor hebben. We leven in een tijd waarin steeds meer van ons wordt gevraagd en verwacht. We worden overspoeld met informatie, onze agenda’s staan al maanden van tevoren vol, we hebben veel zorgen en stress. Waar vinden we rust? Hebben we tijd om aandacht te besteden aan de dingen die echt belangrijk zijn, die we zelf belangrijk vinden.

 

Op de Alpha-cursus maak je in twaalf weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks op de maandagavond komen we als groep bij elkaar. De cursus start altijd met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Een enthousiast team staat voor je klaar. We starten 3 september om 18.45 uur..

Voor vragen en aanmelden kan je terecht bij via de site www.machanaim.nl

We leven in een tijd waarin spiritualisme hoogtij viert. Veel mensen geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, maar wat is er dan precies? We worden overspoeld met verschillende stromingen, maar welke kies je dan? Kun je zomaar wat uitproberen? Zijn er ook gevaren verbonden aan al die verschillende stromingen, gebaseerd op of geïnspireerd door het ‘bovennatuurlijke'? Wat is dan de waarheid?

We vervreemden van onze eigen basis, van onze eigen geschiedenis als christenen in christelijk land, van onze eigen normen en waarden. Wie zijn we zonder die de basis?

In onze maatschappij wordt ons geleerd dat we onze identiteit mogen ontlenen aan wat we doen, aan wat we presteren, aan hoeveel we verdienen, aan wat voor huis of auto we hebben. Maar wie zijn we nou echt? En wie mogen we zijn? En hoe kunnen we worden hoe we bedoeld zijn?

Deze levensvragen zijn ontzettend belangrijk en nog belangrijker, er zijn ook antwoorden!

Die antwoorden gaan we samen zoeken!

Lijkt het je leuk om anderen te ontmoeten in een inspirerende omgeving, samen te eten, samen te praten, samen te lachen, samen te leren, samen te delen, samen te beleven en samen te luisteren........ dan is de Alpha-cursus iets voor jou!

Of ken je buren, vrienden, collega's, kennissen of familieleden die zoekende zijn en die je graag verder wilt helpen, dan is de Alpha Cursus dé plek om daar over te praten. In de cursus komen op een laagdrempelige manier basale levensvragen en de basics van het christelijk geloof aan bod. Dus denk alvast na wie jij kunt uitnodigen deze zomer.

Welke thema's komen aan bod?

 • Is er meer in het leven?
 • Wat is geloven?
 • Wie is Jezus eigenlijk?
 • Kan je praten met God en praat Hij terug?
 • Hoe zit het met de bijbel en de kerk?
 • Geneest God vandaag ook nog?
 • Op de Alpha-cursus maak je in twaalf weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks op de maandagavond komen we als groep bij elkaar. De cursus start altijd met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Een enthousiast team staat voor je klaar. We starten 3 september om 18.45 uur..
  Voor vragen kan je terecht bij:

  Tim Hop: tim@parketstudio.nl  of Klaas van Twillert Klaas@allsprinklerservice.nl

  Graag aanmelden via de site http://www.machanaim.nl/

   

   


  bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/augustus/29/alpha_cursus_g uitgave: 29 aug 2012ingestuurd door: AlphaEemland 
  bericht nr. 13295 :  geplaatst op 29-08-2012 en 934 maal gelezen


  Gerelateerde berichten


  Opties
  Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

      Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken