TERUG
Evenementen
Debatavond Heeft de ziel de geest gegeven?
St Joriskerk
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2012-04-13)

Debatavond Heeft de ziel de geest gegeven?
Op 13 april as. wordt in de Gerfkamer van de St. Joriskerk een debat georganiseerd onder de titel 'heeft de ziel de geest gegeven?'.
Dit debat wordt georganiseerd voorafgaand aan de nacht van de filosofie.
Sprekers op deze avond zijn predikant Guus Lambooy en hersenonderzoeker Harm Krugers.


Door: Gert Schaaij | 
Na een aantal succesvolle debatten in de St. Joriskerk over actuele thema's nodigen we u in de maand van de filosofie en voorafgaand aan de nacht van de filosofie uit om op 13 april in debat te gaan over de ziel.

In welke mate wordt uw handelen nog beïnvloed door uw ziel? Of worden alle beslissingen genomen op basis van het brein. Kun je aantonen of een ziel bestaat? En moet je dit willen aantonen? Hierover wordt gedebatteerd met Guus Lambooy (predikant) en Harm Krugers (hersenonderzoeker).

De avond wordt gehouden in de sfeervolle Gerfkamer van de St. Joriskerk. We weten ons, als gemeente in de St. Joriskerk betrokken op de maatschappij, in het bijzonder die van de Amersfoortse binnenstad. Door deze avond willen we de binnenstadbewoners en andere geïnteresseerde Amersfoorters een culturele activiteit bieden. Met deze debatten wil de St. Joriskerk bijdragen aan het maatschappelijk debat, waarbij ontmoeting tussen Amersfoorters centraal staat.

Het discussieprogramma zal om 20.00 u. beginnen, maar bezoekers zijn al welkom vanaf 19:45 u. Na afloop van het debat is er een borrel. De kerk is te bereiken via de ingang aan de Hof. De toegang bedraagt € 5,00.

Locatie: St. Joriskerk , , Amersfoort

Start datum/tijd: 13-04-2012 19.45


bericht nr. 12878 :  geplaatst op 11-04-2012 en 1015 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken