TERUG
Kerk en Internet
Echt Amersfoort
Kerken in Amersfoort
Heeft u de nieuwe website al bezocht? Die veel besproken www. echteamersfoorterszijnbeter.nl? Waarop je kunt aangeven dat wij, echte Amersfoorters, anderen nooit tot last zijn. Geen vuilnis weggooien, nooit te hard rijden, nooit zwart betalen, nooit kwetsen, nooit kwaadspreken. Echt een heerlijke site. Alleen al het invullen geeft je het gevoel dat je echt anders bent dan die anderen, die het veel slechter doen dan wij. En die daardoor ook overduidelijk de schuld zijn van een hoop dingen die hier fout gaan.

 

 

Of eigenlijk, dat als zij er niet zouden zijn, het allemaal een stuk beter zou zijn in ons Amersfoort. Niet dat ik dat ooit tegen hen heb durven zeggen, dat niet. Je weet maar nooit wat je van die gasten - het zijn er best een hoop - kan verwachten. Dus mondje dicht, siteje open en aankruisen maar. De onlangs overleden Tsjech Václav Havel, dichter, schrijver, oud-president, heeft eens gezegd: ‘Identiteit is geen gevangenis maar een oproep om met anderen in dialoog te gaan.'

Kijk, zo'n website zegt niets terug. En zo'n formuliertje invullen is gemakkelijk genoeg. Maar het wordt een stuk spannender als je in tweegesprek gaat. Dat wil zeggen: met de andere Amersfoorters contact maken. Jij met je overbuurman, met die jongen in de klas, met die vrouw op kantoor, met dat meisje op straat. Juist met die Amersfoorter die je eigenlijk steeds voorbij loopt omdat je denkt: ‘met die gasten valt toch niet te praten'. Dialoog: het kan tijdens een kopje thee, maar ook op straat, als het niet goed gaat naar jouw mening. In ieder geval moet je uit je eigen omheining komen. Met je eigen zienswijze, gevoelens, inzichten, met heel je hebben en houden, je identiteit, de ander benaderen. Echt, zo'n website is helemaal niks voor jou. Dat is alleen voor bange mensen. En gelukkig, die hebben we in Amersfoort niet. Toch?


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 22 febr 2012
bericht nr. 12688 :  geplaatst op 22-02-2012 en 777 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken