TERUG
Levens beschouwing
Wees niet bang
Kerken in Amersfoort
door Anette Sprotte De voorspellingen voor dit jaar zien er niet goed uit. De burger zal de recessie nu echt in zijn portemonnee gaan voelen. Mensen raken hun baan kwijt. Bezuinigingen in de zorg zijn onontkoombaar en het is de vraag of de euro toekomst heeft. Kerken worden gesloten: in het bisdom Utrecht blijven van driehonderd kerkgebouwen er maar vijftig over.
Het toppunt van onheilsprofetie is de voorspelling dat het einde der tijden op 21 december 2012 zal aanbreken!

Je zou van al deze prognoses somber en angstig kunnen worden. Het onbehagen in onze samenleving groeit. Hoe kun je dan toch nog met vertrouwen en optimisme het nieuwe jaar tegemoet treden?
Ik heb wel eens gelezen dat in de Bijbel 365 keer de uitspraak ‘wees niet bang' staat. Voor elke dag een. Een zoekopdracht op de nieuwe Bijbelvertaling levert maar 71 vindplaatsen op in 69 verzen, beginnend bij Abraham in Genesis 15 en eindigend met het boek Openbaring 2:10: ,,Wees niet bang voor wat u te wachten staat.'' Begrijp me goed, ik wil de Bijbel niet misbruiken om de concrete problemen in onze samenleving te ontkennen. Wat mij goed doet zijn verhalen die vertrouwen wekken. Je vindt ze in de Bijbel en ook in andere teksten.
Daarin past voor mij het ontroerende liedje van Freek de Jonge waarmee hij dit jaar zijn nieuwsjaarconferentie ‘Lone wolf' eindigde:
Wees niet bang Voor al te grote dromen
Ga, ga als je het zeker weet
En als je aarzelt: wacht
Hoe ijdel zijn de dingen
Die je je hebt voorgenomen
Het mooiste overkomt je
Het minste is bedacht

Wees niet bang...


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 11 jan 2012
bericht nr. 12522 :  geplaatst op 11-01-2012 en 950 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken