TERUG
Jodendom
Dag van het Jodendom op 18 maart. 2012
rkamersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2012-01-17, 2012-03-18)

Dag van het Jodendom
In 2008 hebben de Nederlandse bisschoppen naar het voorbeeld van de Wereldkerk een ‘Dag van het Jodendom’ ingesteld. Met de instelling van deze dag (17 januari) beogen onze bisschoppen stil te staan bij de betekenis van het jodendom voor ons christenen.


Het thema van dit jaar is ‘Zorg voor de naaste’.
Joden en christenen delen het geloof dat wij het leven te danken hebben aan de Eeuwige, die onze Schepper is en ons aan elkaarheeft toevertrouwd. Vanuit dat gezamenlijk geloof is de zorg voorde naaste een voor joden en christenen gedeelde, wezenlijke zorg.
In de vorm van een ‘vierluik’ willen wij er dit jaar uw aandacht op vestigen:

• zondag 17 januari om 20.00 uur gaan we onder leiding van pastoraal werker Guus Timmerman (OLVA parochie) en ds. Machielvan der Giessen (Wijkgemeente Nieuwe Kerk PKN Amersfoort)op zoek naar de joodse wortels van de christelijke zorg voor de naaste. Locatie: de Pastorie, naast de Sint Martinuskerk inHoogland.• dinsdag 24 januari om 20.00 uur spreekt opperrabbijn Binyomin Jacobs over de zorg voor de naaste vanuit het joodse gedachtegoed.Locatie: Witte Zaal van de Heilige Geestkerk, Mozartweg58 te Amersfoort.

 

• woensdag 8 februari om 20.00 uur spreekt mevrouw Gila Evers over de zorg voor de naaste binnen de joodse gemeenschap in Amersfoort. Locatie: Ontmoetingsruimte van de Heilig Kruiskerk,ingang de Ruyterstraat te Amersfoort.

• zondagmiddag 18 maart wordt een bezoek gebracht aan de Joodse Begraafplaats aan de Soesterweg. Vooraf vindt er eeninleiding plaats om 14.00 uur in de kerkzaal van de Sint Henricuskerk, Matthias Withoosstraat 34 te Amersfoort.
Naast de eigen parochiewebsite www.katholiekamersfoort.nl kunt u ook de landelijke website raadplegen www.dagvanhetjodendom.nl met veel achtergrondinformatie.

Voor nadere informatie:
Diaken Frank Sieraal, tel. 4729438; jfrcsieraal@kpnmail.nl
Pastoraal werker Guus Timmerman, tel. 4804203;  pw.timmerman@inter.nl.netbericht nr. 12461 :  geplaatst op 23-12-2011 en 2372 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken