TERUG
Bijzondere vieringen
Festival of Lessons & Carols
Heilig Kruis
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2011-12-18)

Festival of Lessons & Carols
Zondagavond 18 december om 19.30 uur vindt in de Kruiskerk een viering plaats van het Festival of Lessons and Carols waaraan het projectkoor 'Puer Natus Est' medewerking zal verlenen.


Door: Mariëtte Hoogenboom


18 December 2011, Kruiskerk, Liendertseweg 46 AmersfoortWat is het Festival of Lessons and Carols?

Het Festival of Lessons and Carols is een uit Engeland afkomstige traditionele viering in het kader van Kerstmis. De lessons zijn lezingen uit bekende Bijbelgedeelten en de carols zijn meestal bekende Engelse kerstliederen. U zult tijdens deze viering echter ook liederen op Nederlandse, Duitse en Latijnse teksten te horen krijgen. Als rode draad loopt een lied voor samenzang van begin tot eind door de viering.

Het projectkoor 'Puer Natus Est' (een kind is ons geboren) staat onder leiding van de Amersfoortse dirigent Theo Hoogenboom, die al ruim 25 jaar dirigent is van vele koren. Vanaf 1999 komt hij jaarlijks in actie als dirigent van het projectkoor, wanneer de Kerstdagen weer in zicht komen. De kern van het koor werd jarenlang gevormd door de leden van de 'Maarnse Cantorij', en een aantal gastzangers uit diverse plaatsen. Dit jaar zingt het volledige 'Gemengd Koor Heilig Kruis' uit Amersfoort voor het eerst ook mee.Het koor wordt al vanaf het begin begeleid door vaste organist/pianist Hans Wegen, fluitist Hans Koppert en een groep van zes violisten.

Dit jaar treden zij naast Amersfoort ook op in de Augustinuskerk in Amsterdam, op zaterdag 10 december om 14.00 uur en in de Kapel in Maarn op zondag 11 december om 16.00 uur.Zij hopen natuurlijk op een grote belangstelling voor deze mooie viering. De toegang is gratis en na afloop is er een collecte bij de uitgang.

U bent van harte welkom op 18 december om 19.30 uur in de Kruiskerk in Amersfoort!

Locatie: Kruiskerk, Liendertseweg 46, Amersfoort, Liendertseweg 46, Amersfoort

Start datum/tijd: 18-12-2011 19.30

Eind datum/tijd: 18-12-2011 20.30bericht nr. 12441 :  geplaatst op 17-12-2011 en 1518 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken