TERUG
Evenementen
Mariabeeld keert terug op Utrechtseweg
rkamersfoort
(Data in de agenda die zijn verlopen: 2011-07-12)

Mariabeeld keert terug op Utrechtseweg
Zondag voor Maria-Tenhemelopneming.
Onlangs is er op de RK begraafplaats aan de Utrechtseweg 28 een Maria Gedenkplek gerealiseerd. Op zondag 14 augustus a.s. zal deze om 14.00 uur plechtig worden ingezegend door pastor Jan de Froe en diaken Frank Sieraal. Na afloop zal er met een drankje en een hapje feestelijk worden stilgestaan bij de realisatie van deze unieke plek.

 


"Er werd al vele jaren nagedacht over een gedenkplek voor alle overledenen op de begraafplaats, een plek waar we op voorspraak van Maria kunnen stilstaan bij allen die hun laatste rustplaats hebben gevonden op onze mooie begraafplaats", aldus Tom Paffen, voorzitter van het bestuur van de RK Begraafplaatsen Amersfoort. De officiële naam van de begraafplaats is “Onze Lieve Vrouwe Kerkhof”. De begraafplaats heeft een lange historie met Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.
Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan Maria, die sinds het Mirakel van 1444, onlosmakelijk verbonden is met onze stad.

 

 

"Wij zijn daarom blij dat we juist dit jaar - op de zondag voor Maria Hemelvaart - onze eigen Mariaplek kunnen inzegenen", aldus Paffen, een gedenkplek niet alleen voor de parochianen van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort maar ieder die Maria wil aanroepen in zijn gebeden. "Heilige Maria, Moeder van God, bid voor ons zondaars, nu en in het uur van onze dood.", is het opschrift in de muur van deze Maria Gedenkplek.

De nis is nu nog leeg, maar de twee platen aan weerzijde heb ik voor u gefotografeed. (red)

 


bron: Website katholiek Amersfoort uitgave: 25 jul 2011
bericht nr. 11902 :  geplaatst op 25-07-2011 en 1968 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken