TERUG
Evenementen
Kerkennacht langs vele kerken in Amersfoort op de fiets
Kerken in Amersfoort
Uw webmaster heeft Kerkennacht gebruikt om langs meer dan 12 kerken te fietsen. Dit had een dubbel doel:
1e kennismaken met een aantal kerken in Amersfoort
2e Flyers rond brengen om reclame voor deze website te maken. Ik werd overal bijzonder vriendelijk ontvangen en er werd koffie, thee of iets anders aangeboden.
Lof voor alle vrijwilligers!
Lees hieronder een gedetailleerd verslag.

Ik begon zaterdagavond 25 juni bij de St. Martinuskerk in Hoogland. Die was helaas nog niet open maar om klokslag 18.00 uur gingen wel de machtige klokken luiden, samen met de klokken van alle deelnemende kerken in Amersfoort. Een prachtig begin van de tocht!

Toen naar het Oecumenisch Centrum het Brandpunt. Daar stonden de tafels met borrelhapjes klaar, maar de toeloop moest nog beginnen. GKV De Lichtkring had ik die morgen al bezocht. Door naar de Hoeksteen in Schothorst, ook daar een gastvrij onthaal. Op zoek naar de Bron aan het Vogelplein, kwam ik op straat 2 jonge dames tegen die mij uitnodigde om naar de Evangeliegemeente de Deur te komen. Buiten kwam mij de rockmuziek al tegemoet. Binnen waren (zoals vaker zaterdagsavonds) veel jongeren en life optredens zorgden voor een gezellige boel. Maar ik moest door langs Pinkstergemeente Immanuel naar de Bron. Daar werd tafeltennis gespeeld en werd mij weer lekkers aangeboden.

Toen naar de mooie Adventkerk en naar de Evangelische gemeente De Ark waar ook geswingd werd. De overgang naar de RK Heilig Kruiskerk was wel groot. Daar speelde Harold Kinds op het orgel wat zorgde voor een gewijde sfeer in deze prachtige kerk.  We kregen uitleg over het gebouw, de symboliek van het relief achter het altaar, de gekleurde ramen en de doopkapel.

In een kraampje buiten bij de Brug werd je getrakteerd op heerlijke Indonesiesche saté en binnen was een hele markt met kraampjes van allerlei verenigingen en er werd ook prachtig gezongen! En ik maakte kennis met leden van de Chinese Protestantse gemeente.

Ik fietste door langs de Ringweg Randenbroek naar de RK Heilige Geestkerk. Daar is een tentoonstelling van prachtige en zeldzame iconen uit Roemenië, nog kort te zien.
Vandaar naar de Nieuwe Kerk waar het gezang je op de stoep door de open deuren tegemoet klonk. Bij Eglise Basileia en Grace Church was ik helaas te laat maar ik kon nog wel mijn flyers afgeven. Ook de binnenstadskerken sloten hun deuren die deze Kerkennacht dankzij vele vrijwillers gastvrij hadden opengestaan. De kerken waren prima te vinden door de vlaggen met KerkenNacht.

omschrijving


bron: webmaster@kerkpleinamersfoort.nl uitgave: 27 jun 2011
bericht nr. 11867 :  geplaatst op 27-06-2011 en 1822 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken