TERUG
Kerk en samenleving
Fairtrade Ontbijt bij Wereldwinkel

Fairtrade Ontbijt bij Wereldwinkel
Fairtrade Ontbijt bij WereldwinkelLEUSDEN - Wereldwinkel Leusden verzorgt op en rond 14 mei de actie Fairtrade Ontbijt. Klanten in de winkel maken kans op een gratis Fairtrade Ontbijt. Met de actie sluiten de organisatoren aan bij de internationale dag voor eerlijke handel, World Fair Trade Day. Op en rond laten mensen over de hele wereld zien dat het heel makkelijk is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken, bijvoorbeeld aan de ontbijttafel.

>Klanten die van 14 tot en met 28 mei voor meer dan €5,- aan producten van Fair Trade Original kopen in de Wereldwinkel Leusden maken kans op een van de 350 Fairtrade Ontbijtpakketten ter waarde van €20,-. Het pakket bevat onder andere koffie, thee, vruchtensap, broodbeleg van Fair Trade Original. Onder de deelnemers van alle Wereldwinkels verloten we bovendien één hoofdprijs, een Fairtrade Ontbijt, ter waarde van €275,-. De winnaar van de hoofdprijs krijgt naast het standaard ontbijtpakket ook onder andere een fairtrade dekbedovertrek, hoeslaken, champagneglazen, vonkelwijn, dienblad en verse broodjes.

 

Op en rond 14 mei organiseren Wereldwinkels, werkgroepen Fairtrade Gemeenten en anderen in het hele land Fairtrade Ontbijtjes. In Nederland is de actie een initiatief van Fair Trade Original, Fairtrade Gemeenten, WAAR en Wereldwinkels. Fairtrade-producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst.

Open dag bij de Kopermolen

STOUTENBURG - Kaasboederij/Landwinkel de Kopermolen houdt op zaterdag 14 mei open dag. Naast een bezoek aan de nieuwe winkel is het mogelijk tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje te nemen in de stallen, kaasmakerij en zuivelruimte van De Kopermolen. Daarnaast zijn er vele activiteiten zoals een rondrit met de huifkar, een speurtocht, zelf boter karnen en paardrijden.

Op deze dag is het mogelijk om meer aan de weet te komen over het reilen en zeilen op de boerderij. Er is te zien hoe ambachtelijke boerenkaas wordt gemaakt. Op het erf is een speurtocht uitgezet, waarmee kinderen op een leuke manier kunnen kennismaken met het boerenleven. Er zijn diverse kraampjes, een dierenknuffeltuin en er zijn boerenkaas, zuivel- en diverse streekproducten te proeven.

De kleine winkel aan huis, welke 20 jaar trouw dienst heeft gedaan, heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe winkel. De oude stal is ingrijpend verbouwd, waardoor er meer ruimte is voor kaas en zuivel van eigen boerderij en een uitgebreid assortiment streekproducten. Op het terras kan een kopje koffie, thee, iets lekkers of een boerenroomijsje worden gebruikt. Rond 12.15 uur vindt de officiële opening van de Landwinkel plaats door de wethouder van Leusden Joyce Oskam.

 

 


bron: Leusder Krant uitgave: 11 mei 2011
bericht nr. 11746 :  geplaatst op 14-05-2011 en 1318 maal gelezen


Gerelateerde berichten


Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken