TERUG
Diaconaat
Sobere maaltijd tijdens Veertigdagentijd
Amersfoort Noord (PKN)

>Sobere maaltijd tijdens Veertigdagentijd
HOOGLAND - Op vrijdag 25 maart vindt in het kader van de Veertigdagentijd - de voorbereidingstijd voor Pasen - een sobere maaltijd plaats in 'De Pastorie' aan de Kerklaan 22 in Hoogland. De avond begint om 18.00 uur met een eenvoudige maaltijd en daarna zal Dianne Jans een presentatie geven naar aanleiding van haar bezoek aan MoldaviŽ.


De r.k. werkgroep Missie,Ontwikkeling en Vrede MOV en de protestants-christelijke werkgroep Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkeling ZWO hebben gezamenlijk een project gekozen van Kerk in Actie. Tijdens de Veertigdagentijd wordt aandacht gevraagd voor jonge, ongehuwde moeders in Moldavië. Moldavia Christian Aid ziet om naar (zwangere) jonge moeders en steunt hen. Deze organisatie zorgt o.a. voor medicijnen, babyvoeding en luiers. Daarnaast krijgen de jonge moeders voorlichting over hiv/aids en het voorkomen van huiselijk geweld.


Omdat Dianne Jans met een groep jongeren voor Kerk in Actie meerdere projecten in het zeer arme Moldavië heeft bezocht, gaat zij een presentatie geven over het project en het belang van financiële steun.

Voor de maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waarvan het bedrag na aftrek kosten ten goede komt aan ondersteuning van jonge moeders in Moldavië. De avond duurt tot 20.00 uur.

Opgave is mogelijk via de intekenlijsten in De Inham en de St. Martinuskerk of bij Marijke van der Grinten: telefoonnummer 033-4331333.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 09 mrt 2011
bericht nr. 11513 :  geplaatst op 09-03-2011 en 1245 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken