TERUG
Jongeren
Kinderkerk levert energie op
Kruispunt Vathorst

Kinderkerk levert energie op
Een kerk is meer dan een gebouw. Zij krijgt een menselijk gezicht door de personen die er actief zijn. Mensen die zich door de christelijke boodschap laten inspireren tot daden.
Gezicht van de kerk
In deze rubriek bevragen wij vrijwilligers over hun werk in de kerk. Deze keer Gerdien Bleijenburg, één van de organisatoren van de Kinderkerk in Vathorst

 Kinderkerk-organisator Gerdien Bleijenburg: ,,Ik zie altijd weer nieuwe gezichtjes in de Kinderkerk - ook zij krijgen de mooie boodschap van God mee!

 

Wie ben je in het dagelijks leven?

,,Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die naar de basisschool gaan. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, ‘Improve your home’. Ik geef interieuradvies aan particulieren en ontwerp voor hen ook meubels en accessoires.”

Van wat voor soort kerk ben je lid?

,,Wij zijn lid van het Kruispunt, een missionaire gemeente in Vathorst. Het Kruispunt is een samenwerking van de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Protestantse Kerk in Nederland.”

Wat doe je in de kerk?

,,Er is altijd wel wat te doen in een kerk, dus waar ik kan helpen, doe ik dat. Denk aan koffieschenken na de dienst, gasten welkom heten, maar bovenal organiseer ik met nog drie enthousiastelingen de Kinderkerk.

De Kinderkerk is er speciaal voor alle kinderen die naar de basisschool gaan, het maakt niet uit of je wel of niet naar de kerk gaat. In de Kinderkerk leer je op een laagdrempelige manier wie God is, hoeveel Hij van je houdt en wat je kunt leren uit de Bijbel.

Er is vijf keer per schooljaar een Kinderkerk en elke dienst is anders. Wat altijd terug komt is het zingen, de collecte waar je iets uit mag halen in plaats van geld erin te doen en een klein cadeautje voor iedere bezoeker.”

Wat kost dat je?

,,Best veel tijd. Voordat er een Kinderkerk gehouden wordt, is nagedacht over het thema, de uitnodigingen, het logistiek schema, lekkers en cadeautjes - teveel om op te noemen en er zijn veel mensen druk mee: beameraars, postbezorgers, keukenhulpen, verslaggevers, fotografen, versierders, kosters en stoelenzetters.”

Wat levert het je op?

,,Het levert me veel energie op. Als ik de volle zaal zie, ben ik blij. Ik zie ook altijd weer nieuwe gezichtjes, ook zij krijgen de mooie boodschap van God mee!”

Zie ook www.kinderkerkvathorst.nl.

 


bron: De Stad Amersfoort, kerkpagina Raad van kerken Amersfoort uitgave: 16 febr 2011
bericht nr. 11434 :  geplaatst op 16-02-2011 en 1322 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken