TERUG
Diaconaat
Kerken sparen boodschappenpakketten voor minima
Kerken in Amersfoort

Kerken sparen boodschappenpakketten voor minima
LEUSDERKWARTIER - In Amersfoort-Zuid is de laatste weken hard gespaard voor gratis boodschappenpakketten, die supermarkt Super de Boer uitgaf. Dit jaar spaarden vijf kerken mee voor minima in de stad. Dit waren de Ansfriduskerk, Bergkerk, Fonteinkerk, Martuskerk en de Nieuwe Kerk. Ook niet-kerkleden deden bij Tineke Westerveld zegels in de brievenbus.

omschrijving
De kerken spaarden in totaal 82 pakketten. Super de Boer aan de Leusderweg gaf nog eens elf pakketten extra cadeau voor dit goede doel. De boodschappenpakketten zijn naar Amersfoortse minima gegaan, die een extraatje goed kunnen gebruiken. Een groot deel ging naar de Voedselbank.

Daarnaast had de supermarkt zelf een spaardoos bij de service-balie staan. Hier kwamen zoveel zegels in dat de bank 58 pakketten kon op halen. Verder werden onder meer ook vrouwen in de crisisopvang verblijd met een pakket.


Naast deze geslaagde actie spaart de Voedselbank het hele jaar door allerlei spaarzegels, bijvoorbeeld koffiepunten. Wie ze af wil staan, kan ze rechtstreeks sturen naar de Voedselbank, Koppelweg 110, 3813 SE in Amersfoort. Ook is het mogelijk de zegels zelf op genoemd adres in de brievenbus te stoppen
.


bron: De Stad Amersfoort uitgave: 07 febr 2011
bericht nr. 11400 :  geplaatst op 08-02-2011 en 1055 maal gelezen


Geen gerelateerde berichten
Opties
Deel dit bericht met uw vrienden op sociale media

    Facebook   Bericht afdrukken  Bericht afdrukken